Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine rektör adaylığı için Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) 11 adayın başvuru yaptığı iddia edildi.

25 Şubat Cuma günü mesai bitimine kadar YÖK Başkanlığına Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine rektör adaylığı için başvuran isimler şöyle:

Prof. Dr. Mustafa Çufalı
Prof. Dr. Çetin Mekik
Prof. Dr. Ahmet Altun
Prof. Dr. Yılmaz Yıldırım
Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer
Prof. Dr. Mustafa Özçetin
Prof. Dr. Ali Borazan
Prof. Dr. Suat Hayri Uğurbaş
Prof. Dr. Müge Harma
Prof. Dr. Ali Azar
Prof. Dr. Mehmet Haluk Güven
Rektör Adaylığı için il dışından da başvuruların olduğu öğrenildi.

YÖK'ün konuya ilişkin açıklaması şöyle idi:
1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fırkası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca Yalova Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine rektör ataması yapılacaktır.
2. Yukarıda zikredilen Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş olan şartları taşıyan adaylar aşağıdaki belgelerle 14/02/2022 tarihinden 25/02/2022 Cuma günü mesai bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilirler.
Not: Başvurular bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi, "[email protected]" adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilir.

zonguldak-beu-rektor-adayi-prof-dr-cetin-mekik-kimdir
Zonguldak BEÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Çetin Mekik kimdir?