Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Çetin Mekik kimdir?

Bakkal baba ve terzi annenin oğlu olan Çetin Mekik Zonguldak'ta 1967 yılında doğdu. İlk ve orta eğitimini Devrek'te aldı. 1981 yılında babasının genç yaşta vefatı sonrası girdiği ulusal sınavı kazanarak Ankara'daki yatılı Tapu ve Kadastro Meslek Lisesinde okudu. 1984 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği Bölümünü 1988 yılında dereceyle bitirdi. Aynı sene Milli Eğitim Bakanlığının 1416 sayılı yasa kapsamında düzenlediği sınavı kazanarak yurt dışı eğitim bursuyla İngiltere'de önce Cambridge'te okudu. Sonra Uydularla Konum Belirleme (GPS) konusunda Newcastle Üniversitesinde doktorasını tamamlayarak Türkiye'ye döndü.
1996 yılından bu yana o zamanki adıyla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi günümüzdeki adıyla Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde çeşitli akademik kademelerde (Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör) ve idari görevlerde (Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Meslek Yüksekokul Müdürlüğü) bulunan Prof. Dr. Çetin Mekik halen aynı üniversitede profesör olarak görev yapmaktadır.
Çoğu uluslararası düzeyde (İngilizce) olmak üzere 120'nin üzerinde makale ve bildirileri, 3 kitabı (biri İngilizce) ve 2 uluslararası kitapta bölümleri yayınlandı. Çeşitli ulusal ve uluslararası projeler yürüten ve konferanslarda oturum başkanlıkları yapan Mekik 2013 yılında Türkiye'de ilk defa uluslararası Global Navigasyon Uydu Sistemleri Sempozyumu düzenledi. Tübitak-Çaydag Danışma Kurulu ve sonrasında Yürütme Kurulu üyelikleri de yapmış olan Çetin Mekik evli ve 3 çocuk babasıdır.

Zonguldak BEÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Çetin Mekik

zonguldak-bulent-ecevit-universitesi-rektorlugune-10-aday
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne 10 aday