Yavuz Erkmen'in açıklaması şöyle:

Bugün Zolguldak'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı ve Uzun Mehmet'i anma günü olarak kutladığımız gurur günümüz Tüm Zonguldaklılar için bugün birlik, beraberlik ve dayanışma günü. Bizler böyle biliyor , böyle düşünüyoruz.
Bu doğrultuda İyi Parti teşkilatını temsilen katıldığımız Valilik önündeki törende '' Anma törenlerine gönderilen mesajlar'' anonsu sonrası bir tek Cumhurbaşkanı adına gönderilen mesaj okunmuş, başka mesaj (veya mesajlar) okunmamıştır. Halbuki sabahleyin basına da gönderdiğimiz ve bir örneğini de Belediye Başkanının kendisine ve Özel Kalem Müdürüne de gönderdiğimiz İyi Parti Genel Başkanı Sn. Meral Akşener'in kutlama mesajı okunmamış , okunmadığının yanı sıra mesaj gönderen diye ismi bile sayılmamıştır.
Törenin davet edeni pozisyonundaki Zonguldak Belediyesinin bu tutumu doğru bulmuyor ve kınıyoruz. Bu düşünceyle tören yerinden ayrıldık ve programın diğer etkinliklerine katılmadık. Milli Bayramlar, milli gurur günleri gibi önemli etkinliklere siyasetin bulaştırılması doğru değildir. Milli Birlik ve beraberliğine gölge düşürür. Fayda değil zarar verir. Amaç bu günleri hep birlikte coşkuyla kutlamak olmalıdır.
Ayrıca Zonguldak'ın bu özel gününde kutlamalar sırasındaki Halk Oyunları gösterisinin başka yörelerden oluşması bu güne yakışmamıştır. Oyunları sergileyen arkadaşlarımızın emeklerine saygı duymakla birlikte bunun seçiciliğini yapanlar ve onaylayanlara da özen göstermelerini, bu tür etkinliklerde Zonguldak' ılık ruhunun ön plana çıkarılmasının önemli olduğunu hatırlatıyoruz. Umarız bir dahaki senelerde bu hususa dikkat edilir.
Bir kez daha başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bugünlerimizi armağan eden şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla rahmetle anıyor. Uzun Mehmet'ten bugüne kömür çıkartarak ülkemiz ekonomisine katkı veren, şehit olan tüm madencilerimizi yine rahmetle anıyor, çalışan üreten tüm emekçi kardeşlerimize de sağlık içinde üretimler dilerken, yerli kömürün önünün açılmasını, böylelikle hem istihdama katkı verilip hem de ülkemiz kaynaklarını dururken ithale paramızın gitmesinin önlenmesini diliyoruz.
Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.
Yavuz Erkmen