Zonguldak Belediye Başkan Vekili Samet Ayvaz, Zonguldak'ı okumak için gelen ve yurt sorunu yaşayan üniversite öğrencilerine belediyenin yardımcı olduğunu açıkladı.
Zonguldak'ta yurt sıkıntısı çeken ve kısa sürede ev bulamayan üniversite öğrencilerine belediye olarak misafirhanelerde, otellerde ve konukevlerinde kalacak yer temin ettiklerini belirten Samet Ayvaz "Barınacak yer sıkıntısı çeken öğrenciler bizi arayabilir" dedi.

Meclis üyesi Samet Ayvaz gazetecilerin sorularını söyle yanıtladı:
"İlimize gelen üniversiteli genç arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz. Belediye olarak hiçbir gencimizi hiçbir üniversite elimizi dışarıda bırakmıyoruz. Şehrimizdeki misafirhaneler ve konukevleri oteller elimizden geldiğince gençlerimiz yurt ya da yerleşim yeri bulana kadar bizim misafirlerimizdir. İstedikleri zaman belediyemize başvurarak bizden bilgi alabilirler. Onları hiçbir zaman dışarıda bırakmayacağız. Biz abileri ve kardeşleri olarak her zaman bize gelebilirler, her türlü sıkıntılarında bizden yardım isteyebilirler. Bizler de onlara elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Türkiye'nin bütün illerinden buraya gelen gençler için yakınları arayarak bizden yardım talep ediyorlar. Bizde üniversitelerimizin yakınlarına kimseyi açıkta bırakmayacağımızı söylüyoruz. Ayrım yapmaksızın Bülent Ecevit Üniversitesi'ne gelen bütün kardeşlerimiz bizim misafirimizdir."