İl Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, Zonguldak'ın öğrenci ve öğretmenlerinin EBA kullanım oranlarına değinerek; aktif öğretmen kullanımında Türkiye geneli 81 il içerisinde 23'üncü sıradan 99,66 puanla 13'üncü sıraya yükseldiğini, aktif öğrenci kullanımında ise 12'nci sıradan 73,13 puanla 81 il içerisinde 5'inci sıraya yükseldiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Harun AKGÜL, telekonferans yöntemi ile Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcıları Sayın Mustafa SAFRAN ve Mahmut ÖZER ile görüştü. Telekonferansta 81 İlde 20 Haziranda yapılacak olan LGS sınav uygulamaları değerlendirilirken Zonguldak ili ölçeğinde yapılacaklar da değerlendirildi.

20 Haziran tarihinde ilimizde yapılacak olan LGS sınavı süreci uygulamaları hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Harun AKGÜL; Merkez ilçe ile birlikte ilimizde 8 ilçede,128 okulda,624 salonda 6926 öğrenci,77 öğrenci de tek kişilik salonlarda olmak üzere sınavın yapılacağını belirtti.

Okulların salonlarında uygulanacak LGS için Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulunun önerileri ve Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm dezenfektan çalışmalarının, kişisel hijyen çalışmalarının titizlikle uygulanarak sınavın yapılacağını belirterek; taşıma yoluyla eğitime erişim sağlayan taşıma kapsamında olan 8.sınıf öğrencilerimizi de yine taşımalı araçlarımızla öğrencilerimizin sınava girecekleri okullarımıza taşınacağını belirterek, Bakanlığımızın açıkladığı üzere sınava girecek olan her öğrencimizin kendi okulunda sınava alınacağını ifade ettiler.

Sınav, 2019-2020 öğretim yılında 8'inci sınıfın birinci döneminde uygulanan öğretim programları esas alınarak, iki oturum halinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır. Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. Birinci oturumda, 8'inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimizin EBA içeriğinden daha fazla yararlanabilmeleri için canlı ders uygulamaları ile öğrencilerimizin eğitimlerini destekleyen tüm yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ederek , öğrencilerimizin daha fazla uzaktan eğitime erişebilmesi için bu artışın devam etmesi gerektiğini belirttiler.