Zonguldak'ın Devrek ilçesinde İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görev yaparken Karabük'e tayini çıkan mühendisin ilçede bir çiftçinin arazisine sera kurup bankaya ipotek göstererek mağdur etti.

İddiaya göre; Devrek İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görev yapan Ziraat Mühendisi Ramazan G., eşi üzerinden kredi çekerek ilçeye bağlı Güzelyurt Köyü'nden bir çiftçi ile anlaşarak arazisine sera kurmak istedi. Ramazan G., arsa sahibi Çiftçi Nuri Aldıbaş'a seranın hibe desteği ile kurulacağını söyledi. Ramazan G., araziyi de ipotek ettirdi. Arazisini veren Nuri Aldıbaş, evine bankadan gelen tebligat ile şaşkına döndü. Kredilerin ödenmediğini öğrenen Aldıbaş, arazisine haciz geleceğini öğrenince hayatı karardı.
İyi niyetinin kullanıldığını ve şu anda arazisinin banka tarafından haciz edilmesiyle karşı karşıya kaldığını belirten 76 yaşındaki çiftçi Nuri Aldıbaş, "2017 Yılında Ramazan G., arazimde sera kuracağını söyledi. Bu sera devlet hibesi ile olacakmış. Serayı bir bayanın üzerinden kurarak kendisi kullandı. Daha sonra Serada sebze yetiştirmeyi beceremedi. Zarar etti. Serayı sattı ve bana hiçbir kira ödemesi yapmadı. Eşinin üzerine kredi çekerek borcunu ödeyeceğini söyledi, tarlamı ipotek yaptırdı. Ancak bana yine ödeme yapmadı. 20 bin lira borç çıktı. Krediyi de ödememiş. Benim iyi niyetimi kullandı. Arazim icraya düşüyor. Karabük ili Eflani İlçesine tayin olmuş ve telefonlarımi açmıyor, çok zor durumdayim. Sakat çocuğuma bakmak zorundayım. Beni kandırdı ve mağdur durumdayım" dedi.
Ramazan G.'nin ilçede 10 yıl görev yaptığı ve hakkında açılan soruşturma sonucu tayinin Karabük'e çıktığı ileri sürüldü.