Zonguldak'ın Devrek ilçesinde İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görev yaparken Karabük'e tayini çıkan Ziraat Mühendisi Ramazan G., Nuri Aldıbaş adlı çiftçinin arazisine sera kurup bankaya ipotek göstererek mağdur etti. Nuri Aldıbaş, Ziraat Mühendisi Ramazan G. hakkında Devrek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Nuri Aldıbaş, suç duyurusunda şu bilgilere yer verdi:
"Devrek İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görev yapmakta iken arazilerime teknik destek amaçlı ziyaret sebebi ile tanıştığım ve şu an Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Eflani İlçe Müdürlüğünde görev yapan Ziraat Mühendisi Ramazan G. yaklaşık 4 sene önce yanıma gelerek arazimi kiralamak istedi. Kiralama sebebi olarak Sera kurmak istediğini söyledi. Prosedürleri kendisinin halledeceğini, kiralama ücretini tarafıma ödeyeceğini söyleyerek, Arazimi Seçil KARABASAN üzerine kiralayarak Devlet hibesi ile arazime sera kurdular. Kurulan Söz konusu seraya şahsım olarak evimden karşılamak üzere elektrik ihtiyacı ve iş gücü olarak da yardımcı oldum. İlgili Proje ve evraklar Devrek İlçe Tarım Müdürlüğünde bulunmaktadır. Her ne kadar tanımadığım ama İlçe Tarım Müdürlüğünden edindiğim bilgi doğrultusunda Seçil KARABASAN İsimli bayan üzerine kiralama yapmış olsa da serayı kendisi kullandı. 2 yıl öncesinde Ramazan G., eşi Duygu G. üzerinden kredi çekeceğini ama bankanın arazi ipoteği olmadan kredi alamayacaklarını söyledi. Ben de Devlet dairesinde Memur olduğu için güvenerek yardımcı oldum ancak; Kredinin ödenmediğine dair bankadan kağıt gelince psikolojim ve aile düzenim bozulmaya başladı. Bu ruh hali ile Engelli olan çocuğumla da ilgilenemez oldum. Bu nedenle Ramazan G.'yi aradım. Bu borç benim değil, senin borcun, niye ödemedin dedim. Ramazan G., bana borcu ödeyeceğini söyledi. Daha sonra İlçe Tarım Müdürlüğüne geldim. Borcun yapılandırıldığını ancak 28 Ocak 2022 tarihinde gelen hızlı tebligat ile yapılandırılan Kredinin ödenmediğini öğrendim. Tekrar Ramazan G.'yi aradım ama telefonuma cevap vermedi. Sonra yine aradım yine cevap vermedi. Günümüz itibari ile kendisine ulaşamamaktayım.
İyi niyetimi kullanıldı ve şu anda arazim banka tarafından haciz edilmesiyle karşı karşıya kaldı. Beni kandırdı ve mağdur durumdayım.
Yukarıda izah ettiğim sebeplerden dolayı Karabük İli Eflani İlçesi İlçe Tarım ve Orman Müdülüğü'nde Ziraat Mühendisi olarak görev yapmakta olan Ramazan G. hakkında TCK'nin ve DMK'nın ilgili maddeleri gereğince işlem yapılarak mağduriyetimin en kısa zamanda giderilmesi hususunda gereğini arz ederim."

ziraat-muhendisi-koyluyu-dolandirdi
Ziraat Mühendisi köylüyü dolandırdı