Ereğli TSO Başkanı Aslan Keleş gündeme dair basın toplantısı düzenledi. Toplantının ilerleyen sürecinde Ereğli Belediyespor ile ilgili sorular soruları yanıtlayan Aslan Keleş çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"NAKDİ YARDIM YAPAMAYIZ, ZİMMET ÇIKAR MAHKEMELERDE YARGILANIRIZ"

Ereğli TSO Başkanı Aslan Keleş Ereğli Belediyespor' TSO olarak destekte bulunup bulunmayacakları konusundaki soruya şu şanıtı verdi: "TSO'nun bir bütçesi vardır. Bu bütçenin de harcanabileceği kalemler var. Odaların spor kulüplerine herhangi bir nakdi ve malzeme bağışı yapamayacakları kanunla bizlere söylenmiştir. Biz herhangi bir spor kulübüne nakdi ve malzeme desteğinde bulunamayız. Eğer bulunursak bize zimmet çıkar ve mahkemede yargılanırız. Ben ve buradaki hiçbir arkadaşımın mahkemede yargılanmasını istemem" dedi.
"AKIN KATI KARDEŞİM, HALİL BOZKUŞ DOSTUM"

Adı Ereğli Belediyespor ile anılan Akın Katı'nın değil de Halil Bozkuş'un 2'nci Başkan olarak belirlenmesi konusundaki soruyu yanıtlayan Aslan Keleş, "Ereğli Belediyespor'da yakın süreçte bir kongre var. İsimlere takılı kalmıyorum. Akın Katı benim kardeşim, Halil Bozkuş ise iyi bir dostumuz. Ereğli Belediyespor'un da başkanı olan Halil Posbıyık yeni dönemle ilgili 2'nci başkan olarak Halil Boşkuş'un olacağı bir oluşum açıklamış. Buna şöyle sevindim, bu şehirde kutuplaşmaların artık son bulması gerekiyor. Bu oluşum olumlu buluyorum. Bu görevi Akın Katı'ya da verebilirdi. Ancak ben burada arkadaşlarımı ayıramam. Ama kulübün başkanı Halil Posbıyık, tesislerin sahibi Ereğli Belediyesi. Dolayısıyla alınan karara saygı duymak lazım. Ben bu kararı olumlu karşılıyorum. Halil Bozkuş ismi kutuplaşmayı bitirecek bir isim olduğunu düşünüyorum" dedi.

"KİMİNİN PARASI, KİMİNİN DUASI. BİZ DUA KISMINDAYIZ"

Ereğli Belediyespor yönetimine TSO olarak isim verip vermeyecekleri yönündeki soruya da yanıt veren Keleş şunları söyledi: "Biz TSO olarak Ereğli Belediyespor yönetimine bir isim vermek durumunda değiliz. Her şey para vermek değil. Ereğli Belediyespor'u sevmek, takımın 3.Lige çıkmasını istemek parayla değil. Kiminin parası, kiminin duası. Biz burada dua kısmındayız. Bu iş yüksek maliyetli bir iş. Yönetime girecek isimler paralarını ve zamanlarını verecekler. Kendilerine başarılar diliyoruz. Biz takımın destekçisiyiz. Şahsımızın yapacağımız yardımlara da ipotek koymak kimsenin haddi değil"