Zihinsel Özürlüler Federasyonu Dostluk ve Dayanışma Gecesi Ankara'da gerçekleştirildi. Federasyon Başkanı Aynur Dankaz, günün anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Dankaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Engelliler Haftası içinde yer alan Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Günü'nde yapılan gecemize yurdumuzun bir çok yöresinden federasyon üyesi derneklerimiz, konuklarımız ve çok özel çocuklarımız katıldı. Yoğun bir katılımla çok coşkulu geçen gecemizde federasyonumuzun kuruluşunun 37. yılını da kutladık. Engelli haklarının yılmaz savunucusu, Merhum Genel Başkanımız Sayın Faruk Öztimur adına verdiğimiz plaketin bu yıl Onursal Başkanımız Sayın Fikret Gökçe önerisi ve yönetim kurulumuz tarafından; 7 Ekim 1991 günü TRT ekranında başlayan, Faruk Bey tarafından tam 331 hafta sunulan Her şeye Rağmen programının kamera arkası kahramanı, yapımcısı, yönetmeni Sayın Feridun Keşir ve Faruk Bey tarafından 1989 yılında çıkarılmaya başlanan Yaşama Sevinci Dergisi'nde hep O'nun yanında olan, kurduğu dernekle zihinsel engelliler için önemli çalışmalar yapan Sayın Alev Yorgancı'ya verilmesi uygun görüldü. İstanbul'dan gelerek etkinliğe katılan, 1995 yılından itibaren çeşitli TV'larda engellilerle ilgili YAŞADIKÇA adlı programı sunan, engellilerin istihdamıında, kariyer uzmanlığı ve iletişimi konularında bir çok başarıya imza atan Sayın Mehmet KIZILTAŞ, Denizli Milletvekili Mehmet Yüķsel ve eşi gecemizin sürprizi ve onur konuğuydu.

Gecemizin en büyük sponsoru Masalbungolov sahibi Ülkü Masalcı ve Seviye-Sadık Ayanoğlu başta olmak üzere Devrek Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt'a, Koru Hastanesi Yönetimine, Koru Hastanesi Onkoloji doktoru Doç.Dr.Emrah Eraslan ailesi ve çalışma arkadaşlarına , adını yazmadığımız tüm bağışçılarımıza, pandemi nedeniyle birbirimizi çok özlediğimiz bugünlerde, katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm derneklerimize, katılamayanları da özlemle yüreğimizde hissettiğimiz gecede, katılımlarıyla bizlere değer katan, maddi ve manevi destek veren gönül dostlarımıza şahsım ve yönetim kurulumuz adına yürekten teşekkür ederim."

ÜLKÜ MASALCI'YA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Ankara'da düzenlenen etkinliğe sponsor olan Masalbungalov Otel İşletmecisi Ülkü Masalcı bir plaketle ödüllendirilirken şunları söyledi; Zihinsel özürler fedarasyonun düzenlediği organizasyona Masalbungalov otel olarak sponsor olmanın sonsuz mutluluğunu yaşarken, hayatlarını bu kutsal davaya adamış olan fedarasyon yöneticilerimize ve derneklerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Eğer bir parça dahi yüklerini hafifletebildiysek ne mutlu bize."