Geçtiğimiz hafta Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Çaycuma Şoförler Odası Başkanı Barbaros Uçar, Kızılay Çaycuma Başkanı Bünyamin Bostancı, Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Baysal, Çaycuma Nakliyat Kooperatifi Başkanı Muhammet Çolak TBMM'yi ziyaret ederek AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ile bir araya gelmiş bölge hakkında istişarede bulunmuşlardı.

Ziyaretin oldukça verimli geçtiği öğrenilirken Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu görüşmelerin içeriği ile ilgili bilgi verdi. Filyos Bölgesinde devam eden ve yapılması düşünülen projelerle ilgili AK Parti ve CHP Milletvekilleri ile fikir alış verişinde bulunduklarını dile getiren Kamitoğlu ; "Oda olarak bizleri Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPO) Müdürü Melih Han Bilgin Bey de ziyaret etmişti. Filyos bölgesinde TPO'nun projeleri biliniyor. Tosyalı Holding de gübre fabrikası olarak çalışmalarını planlamış. TPO'nun denizde ve karada çalışmaları sürüyor. Aynı zamanda Botaş'ın hattına bağlamak için Filyos'da karaya çıkacak doğalgazı da ulusal şebekeye bağlayacak. Filyos Limanın tamamını alan TPO bölgenin dörtte birini sanayicilere kullandıracaklar. Milletvekillerimiz de bunu teyit etti. Aynı zamanda muhalefet Milletvekillerimize de bilgi verdik. Endüstri Bölgesinde bir firma paslanmaz çelik üzerine faaliyet gösterecek. Sera OSB 'de alt yapı çalışmaları devam ediyor. Normalde bu yılın ilk çeyreğinde bitmesi lazımdı ama yıl sonu bulacak gibi. Çaycuma OSB genişleme alanında Çağ Çelik'ın kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

ÇAĞ ÇELİK AÇIKLAMA YAPACAK

Bölge halkın bu konuda rahatsızlığını ve endişesini biliyoruz. OSB yönetimi ile de görüşerek Çağ Çelik'in bir an önce bu tereddütlerle ilgili halka açıklama yapmasını istedik. Bu hafta veya önümüzdeki hafta bölgede bir açıklama yapacaklar. Milletvekillerimizden devletin fabrikaları çevre ve hava kirliliği ile alakalı denetlemeleri konusunda açıklık istedik. Çevre İl Müdürlüğünden bir görevli gönderip açıklama yapılması gündeme getirildi.

CHP Milletvekillerimiz Ünal Demirtaş ile aynı konuları paylaşırken Milletvekilimiz bölgenin gelişmesi ve büyümesi için yatırımcının yanında olduklarını ifade etti. Ancak bazı ihalelerin kapalı kapılar altında ve maliyetinin üzerinde yapıldığını ve devlet kaynaklarının düzgün kullanılmadığı dile getirildi. Devletin denetim mekanizmaları var. Ölçümlerle tesislerin çevreye zararı tespit edilir. Bu konuda endişe duymadıklarını gördük. Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nunda bu yönde açıklaması olmuştu.

Biz Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odasıyız. Bölgedeki göçün engellenmesi, geriye çekilmesi, ülkemizin ekonomisinin kalkınması, cari açığın kapanması, isdihdam ve üretim olması için sanayici ve tüccarımızın yanındayız. Yaşadığımız çevreyi tehdit edecek bir durum varsa da onun karşısında oluruz. Ama adı geçen yatırımcıların hepsi bu konuda bizi ikna etmiş durumda"şeklinde konuştu.