Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde, belediye çalışanı zabıta memurunun başlattığı kampanya "toplumsal dayanışma" örneği oldu.

İlçeye bağlı Kandilli Belediyesinde zabıta memuru olara çalışan Vedat Alagöz (44), yaptığı açıklamada, Türkiye'yi etkisi altına alan ve bölgemizde de etkisini sürdüren Coronavirüs (Covid-19) salgını sonrası, ülke genelinde dayanışmaya yönelik çeşitli kampanyalara şahit olduğunu söyledi.

Alagöz, kendisinin de böyle bir dayanışma başlatmak istediğini belirterek, şöyle dedi:

"Bu dayanışmayı nasıl yapacağımı düşünürken aklıma, benim de ikamet ettiğim Yenimahalle'deki Gökhan Dilli'ye ait simit fırını geldi. Çünkü, bu fırın sahibi, uzun süredir 'askıda ekmek' uygulaması yapıyordu. Dolayısıyla bu tür yardımda bulunabilecek ve ihtiyaç sahiplerini de biliyordu. Kendisi ile yaptığı görüşmede, aynı yere ben de temel gıda ürünlerinden oluşan bağışta bulunmak istediğimi söyledim. Düşüncemi olumlu bulan Dilli'nin kabul etmesi üzerine, aralarında çok sayıda yiyecek ve içecekten oluyan gıda yardımını fırının bir bölümünde oluşturulan standa yerleştirdik. Sağolsun kendisi de gıda yardımında bulundu. Başlattığımız kampanya sayesinde, ihtiyaç sahibi kişiler buradan ihtiyaçlarını giderebiliyor.

Böylesine önemli dönemlerde büyük önem kazanan bu tür dayanışma girişimlerimize, durumu iyi olan her vatandaşımızın katkı vermesini bekliyoruz. Bunun için de iş yerinin girişine 'İhtiyacı olanlar alsın, imkanı olanlar bıraksın' yazılı bir de pankart astık. İsteyen vatandaşlarımız, temin ettikleri kullanım tarihi geçmemiş ürünleri Yeni Mahalle'deki Ekmek Teknesi isimli fırına bırakabilirler."