Kampüsler Arası Kamp Festivali kapsamında yüzlerce öğrenci Karadeniz'in incisi tarih ile denizi buluşturan Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Filyos Beldesini tercih etti.
Kurulan onlarda çadır sahile renk kattı.
Türkiye'nin değişik üniversitelerinde öğrenim gören öğrenciler Gençlik Haftası dolayısı ile kamp yapmak için Filyos Beldesine geldi. Filyos Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen kale altında çadırlarını kuran gençler 4 gün boyunca deniz ve tarih kokan Filyos Antik kentinde konaklayacak.
Gençlik Haftası gibi önemli bir etkinlikte çok sayıda genci ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal; "Bu yıl davetimiz üzerine gençlerimiz kamp yapmak amacı ile Filyos'umuza geldiler. Kamp çadırlarını kurdular. Bu etkinliğin beldemizin tartımına büyük katkı vereceğine inanıyorum. Öğrencilerimizin dersleri başta olmak üzere tüm ihtiyaçları ile yakından ilgileniyoruz. Tüm gençlerimize iyi tatiller diliyorum"diye konuştu.
Spor ve müziği kapsayan kamp festivalinden öğrenciler olduğu kadar Belde esnafı da memnun kaldı. Jandarma ise gençlerin her hangi bir güvenlik sorunu yaşamaması için önlemleri üst düzeyde tutuyor.