Misli.com 2.Lig'de mücadele edecek olan temsilcimiz Zonguldakspor'da yıllarca yaşanan maddi-manevi sıkıntı takımın layık olduğu yerlere gelememesine sebep oldu.

2 hafta önce Pusula'ya açıklama yapan Zonguldakspor eski Kulüp Başkanı Salih Demir rödovans saha sahipleri ile bir araya geldiklerini kömürün satışından ton başına Zonguldakspor'a 50 kuruş kesileceğini, ayrıca Çatalağzı'nda faaliyetlerini sürdüren 2 büyük kurumun satın aldıkları kömürden ton başına 50 kuruş olmak üzere toplam 1 lira Zonguldakspor'a para kesileceğini açıklamıştı. Bu müjde Zonguldak'ta büyük bir yankı uyandırmıştı. Bu kararın ardından Zonguldakspor'un ekonomik olarak nefes alacak olması camiayı da mutlu etmişti.

TON BAŞINA KESİLECEK PARAYA YÜZDE 50 ZAM YAPILDI
Rödovans saha sahiplerinin ton başına vereceği 50 kuruş ve büyük şirketlerin satın alacağı kömürün tonundan kesilecek olan 50 kuruş paylara yeni düzenleme yapıldı yüzde 50 zam yapılarak ve 75 kuruşa çıkartıldı. Hem rödovans saha sahipleri kömürden ton başına 75 kuruş verecek, hem de Çatalağzı'nda faaliyet gösteren 2 büyük firma kömürün ton başına 75 kuruş verecek. Zonguldakspor'un kasasına ise ton başına toplam 1.5 kesilecek.

YAPILAN YÜZDE 50 ZAM ZONGULDAK'I MUTLU EDECEK

Yapılan bu yüzde 50 zam Zonguldakspor'un ekonomik olarak çok daha fazla rahatlamasını sağlayacak. Bu konuda çalışmalar devam ederken, Zonguldakspor camiası ve Zonguldak yapılan yüzde 50 zamdan çok daha mutlu olacak.

Öte yandan Zonguldakspor'un yeni oluşumu için Vali, Belediye Başkanı, Milletvekilleri, rödovans saha sahipleri, TSO'lar ve Dernek başkanları bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıp, yeni yönetimi netleştirecek.

mujde-komurden-ton-basina-para-kesilecek
Müjde! Kömürden ton başına para kesilecek