Haberlerin Dijitalleşmesi ile internetteki haber sitelerinde artış oldu. Bu artış normalde pozitif etki yaratması beklenirken bilgisiz ve yalan haber yapan sitelerin yüzünden, internet haberlerine oluşan güvensizlik sonucu negatif etki yarattı. Bu negatif etki insanların bilinçlenmesine ve sadece kaliteli, doğru ve tarafsız haber yapan sitelere bakmasını sağladı. Van gazetesi doğru, tarafsız ve kaliteli haber yapan ender sitelerden birisidir.

Van haber başlangıçta yerel haberler yapan bir site olsa da daha sonra Türkiye çapında en son ki durum itibari ile de Dünya çapında haberler yapmaktadır. Van çapında tüm caddeler de ve tüm ara sokaklarda olan olayları en hızlı biçimde araştırıp sizlerin de bu olayları duymanız için haber yapan site çok geniş çalışma ekibine sahiptir. Bilgili ve deneyimli editör ekibiyle yazılarında ki kaliteyi fark ettirte Van haber, bu kaliteli yazılar sayesinde birçok sitenin üstünde hit alıp okuyucularını da bir o kadar memnun etmektedir.

Van gazetesi ekibini önce Türkiye genelinde daha sonraları ise Dünya genelinde arttırmıştır. Ekinin geniş olması haberleri en hızlı ve en doğru şekilde öğrenmesine yardım ediyor. Haberleri hızlı öğrenen ekip aynı hızda bu haberleri tarafsız şekilde yazıp sizlerin de bir an önce olaylardan haberdar olmanızı sağlamaktadır.

Van haber spor kategorisi ile spor severlere de hitap etmektedir. Sporlarda ki son dakika gelişmeleri sizlerle buluşturuyor. Sporlarda alınan başarılar ve başarıları alan oyuncuları yine haberlerle sizlere sunuyor. Sporda sadece futbol ile değil tüm branşlarla ayrı ayrı ilgilenmektedir. Dünya genelinde yapılan önemli müsabakaların ayrıntıları gene sitenin haberleri arasında yerini buluyor. Spor haberlerini diğer siteler gibi sadece kuru makaleler ile değil bol görsel ekleyerek gözünüze de hitap eden şekilde size sunuyor bu da birçok spor haberi yapan sitelerden daha çok tercih edilmesine neden olmaktadır.

Van gazetesi sitesi magazin kategorisi ile magazinsel haberlere de yer vermektedir. Magazinde ki güncel olayları detaylı şekilde yazan site herkesin magazin haberlerine sempatiklik duymasını sağlayabilir. En sevilen oyuncuların, sanatçıların ve sporcuları özellikle haberlerine konu aldıklarını bunların hayatlarını, kazandıkları başarıları ve uydukları modaya kadar sahip olunan tüm bilgileri haberlerine taşımaktadırlar. Bu kategori altında modaya da yer veren Van gazetesi sitesi son trend elbiseleri ilgilenenleriyle buluşturuyor. Modayı yakından takip etmeyenler bile bu kategoriye bir göz atmalarını tavsiye ederim.