CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. CHP'li Demirtaş mesajında; "Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 103'üncü yıl dönümünü kutlamanın coşku ve mutluluğunu yaşıyoruz. "19 Mayıs 1919" tarihi, bağımsız ve özgür Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda verilen destansı mücadelelerin başlangıcı, bağımsız ve aydınlık Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk adımıdır" ifadelerine yer verdi.

GENÇLİK, MÜCADELENİN VE AZMİN SİMGESİDİR

Bu önemli günün gençlere armağan edilmesinin de ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Ünal Demirtaş, "19 Mayıs; azmi, cesareti ,mücadeleyi, zorluklarla baş etme yeteneğini, başarıyı ve geleceği ifade eder. Tam da bu nedenle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ı, ülkemizin geleceği olan gençlere armağan etmiştir" dedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti:
"Ulusal kurtuluş mücadelesinin ilk meşalesi, 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basması ile yakılmıştır. Atılan bu adım, esir yaşamaktansa ölmeyi tercih eden onurlu bir milletin yeniden uyanışı, esarete boyun eğmeyen büyük Türk milletinin bağımsızlık mücadelesidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk ulusunun onurlu ve şerefli bir şekilde yaşaması hedefine ulaşmak için büyük bir cesaret ve inançla başlattığı mücadele, milletimizin umudu olmuştur. Atatürk'ün askeri ve siyasi dehasının, halkın inanç ve azmi ile verdiği kurtuluş mücadelesi tüm dünyaya örnek olmuştur.
19 Mayıs'ta atılan adımla başlayan ve zaferle taçlanan büyük kurtuluş mücadelesi, devrimlerle güçlenen kuruluş dönemi, gençlerimiz için yol göstericidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Anadolu'yu aydınlatan, bağımsız yaşamamızı sağlayan önderliği ve çağdaş bakış açısı bugün hala daha geleceğimizi aydınlatmaktadır. Atatürk ilke ve devrimleri, Türk gençliğinin rehberidir. "Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz" sözleri ile Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine olan güven inancını ifade etmiştir.
Cumhuriyet'in emanet edildiği milyonlarca gencimizin, Cumhuriyeti, demokrasiyi, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu vatan için canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."