Takımın en golcü ismi stoper oynayan Hakan Çevik ise golcüler nerede?

Ligin bitimine 2 hafta kala Zonguldak Kömürspor'da ilginç bir tablo ortaya çıktı. Kırmızı-lacivertli ekipte geride kalan 33 haftada en golcü futbolcu 6 golle takımın stoperi takım kaptanı Hakan Çevik oldu. Akıllara "Bu takımın golcüleri nerede?" sorusu geliyor. Bu sezon takım kümede kaldıysa başta Hakan Çevik ve belirli isimlere duacı olması gerekiyor.

TFF 2.lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor önceki hafta deplasmanda Hakan Çevik'in golü ile 1922 Konyaspor'u 1-0 yenerek matematiksel olarak kümede kalmayı garantilemişti. Pazar günü sahasında oynadığı 24 Erzincanspor maçına stresten uzak çıkan kırmızı-lacivertli ekip hakemin çaldığı ve çalmadığı düdüklerde ön plana çıktığı maçta sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

TAKIMIN EN GÜLCÜ İSMİ HAKAN ÇEVİK

Zonguldak Kömürspor'un son 3 maçında takım kaptanı Hava Çevik attığı gollerle takımını sırtladı. Pazarspor deplasmanında takımın ikinci golünü attı, Konya deplasmanında galibiyet golünü attı, son oynanan maçta da 24 Erzincanspor'a gol attı, son 3 maçı boş geçmedi. Stoper mevkinde oynayan Hakan Çevik'in santraforlar ve kanat oyunlarına rağmen takımın gol yükünü çekmesi şaşkınlık yaratıyor.

GOLCÜLER NEREDE?

Zonguldak Kömürspor bu sezon bir türlü golcülerinden yararlanamadı. Transfer komitesinin yaptığı yanlış hamleler ve transferler takımın gol yükünü Hakan Çevik ve orta saha oyuncularının çekmesine neden oldu.
İlk yarının golcüleri Atilla Yıldırım 4, Berat Vardal 2 gol, Tuğrul Başkan'ın golü yok. İkinci yarıya bakıldığında büyük umutlarla alınan Embiya Ayyıldız 3 gol attı, Tezcan Gökmen'in henüz golü yok. Burada transfer beceriksizliği ön plana çıkıyor.

İŞTE ZONGULDAK KÖMÜRSPOR'UN GOL DAĞILIMI

Hakan Çevik 6, Rıdvan Bingöl, 2, Muhammet Ali Kol 1, Osman Paşa Zorlu 2, Aykut Emre Yakut 3, Ercüment Eray Ataklı 5, Fatih Bektaş 4, Embiya Ayyıldız 3, Emre Kara 1, Şahin Ali Terzi 1, Atilla Yıldırım 4, Berat Vardal 2

YÖNETİM BU TABLODAN DERS ÇIKARMALI
Zonguldak Kömürspor yönetimi takımı 8 yıldır 2.Lig'te tutmaya başarıyor. Maddi manevi büyük sorunlar yaşamasına rağmen öyle veya böyle takımı kümede tutmayı başarıyor. Bu ekonomik zorluklar içinde takımın kümede kalması yönetimin büyük başarısıdır.

Ancak ilk yarı ve ikinci yarı alınan golcülerin beklentilerin altında çıkması, yetersiz olması hayal kırıklığı yaşattı. 33 hafta içinde takımın en golcü futbolcusu 33 yaşındaki Hakan Çevik oluyorsa, diğer futbolcuların gol aranı çok düşük kalıyorsa yönetim de bundan ders çıkarmalı.