TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Zonguldak Kömürspor dış transferde Şenol Demir'in Diyarbekirspor'dan öğrencisi orta saha oyuncusu 3.lig ekibi Çankara Futbol Kulübü'nden Murathan Buruş ile kesin anlaşmaya vardı.

Şenol Demir'in isteği doğrultusunda yapılan görüşme olumlu sonuçlanırken Devrek doğumlu olan Murathan Buruş yaz döneminde Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'u makamında ziyaret etmişti.

Hem orta sahada oynayabilen, hem de sol kanat forvet olarak görev yapabilen Muruthan Buruş Zonguldak Kömürspor'a imza atmak için Zonguldak'a geliyor.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR'A 2 YIL ÖNCE GOL ATTI

5 Ekim 2019 tarihinde Yeni Çorumspor forması giyen Murathan Buruş Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda oynanan maçta Zonguldak Kömürspor'a beraberlik golünü attı. O maçta kırmızı-lacivertli ekip Serhat Baştan ile 41.dakikada 1-0 öne geçmişti. Murathan Buruş Yeni Çorumspor adına 64'üncü dakikada beraberlik golünü atarken, Emrah Uzun ise 78'nci dakikada attığı golle Yeni Çorumspor'u 2-1'lik galibiyete taşımıştı.

MURATHAN BURUŞ'UN FUTBOL KARİYERİ

Zonguldaklı futbolcu Murathan Buruş profesyonel kariyerinde şu takımlarda oynadı: Hacettepespor, Çorum Belediyespor, Sivas Belediyespor, Bayburt İl Özel İdare, Afyonspor, Bandırmaspor, Fatsa Belediyespor, Osmaniyespor FK, Çorum FK, Diyarbekirspor ve Çankaya FK.