Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Yalova Üniversitesi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine rektör adaylığı başvuruları bugünden itibaren 25 Şubat'a kadar alınacak. Başvurular, 25 Şubat Cuma günü mesai bitimine kadar YÖK Başkanlığına yapılabilecek.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Yalova ile Zonguldak Bülent Ecevit üniversitelerine rektör ataması yapılacak.
Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş şartları taşıyanlar, gerekli belgelerle bugünden itibaren 25 Şubat Cuma mesai saati bitimine kadar YÖK'e başvuruda bulunacak.
Başvurular, bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına, ayrıca "[email protected]" adresine elektronik posta yoluyla yapılabilecek.
Adaylar başvurularında, profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduklarına dair belge ile Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde bulunan "Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak." şartını sağladığını gösterir belge gibi dokümanları da hazır bulunduracak.
YÖK'ün konuya ilişkin açıklaması
1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fırkası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca Yalova Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine rektör ataması yapılacaktır.
2. Yukarıda zikredilen Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş olan şartları taşıyan adaylar aşağıdaki belgelerle 14/02/2022 tarihinden 25/02/2022 Cuma günü mesai bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilirler.
Not: Başvurular bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi, "[email protected]" adresine elektronik posta yoluyla da yapılabilir.