Zonguldaklı 36 yaşındaki Dursun Türkan yıllar önce eşinden boşandıktan sonra nafaka ödemeye başladı. Gebze'de yaşayan ve böbrek ameliyatı geçiren Dursun Türkan işsiz ve mağdur olarak yaşamını sürdürüyor. Nafaka ödeyemediğini için cezaevine girip çıkan Dursun Türkan nafakasını yine ödeyemediği için tekrar cezaevine girecek.

1,5 AY ÖNCE ANKARA'YA YÜRÜMÜŞTÜ

Eski eşi tarafından kız çocuğu gösterilmeyen Dursun Türkan aynı kendisi gibi nafaka mağduru arkadaşı Mustafa Duman ile birlikte yaklaşık 1,5 ay önce Ankara'ya yürüyerek seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmaya çalışmışlardı. Ankara'da mecliste yetkililerle görüşen Türkan derdini anlatma fırsatı bulurken sonuç bekliyor.

3 AY CEZAEVİNDE YATACAK

Mahkemeden ikinci kez cezaevi kararı gelen Dursun Türkan çaresiz kaldığını belirterek büyük üzüntü yaşadı. Bu zorlu süreçte hakkını aramak için Ankara'ya yürüyen ve işini kaybeden Dursun Türkan nafakasını ödeyemediği için 3 ay daha cezaevinde yatacak.

"ESKİ EŞİM HAYATIMI MAHVETTİ"

3 ay cezaevine girecek olan Dursun Türkan "Nafakadan 3 ay hapsi geldi. Hem 10 yıldır hem çocuklarımı göremiyorum, hem de işten atıldım. Şimdi de nafakadan 3 ay hapis kararı geldi. Eski eşim hayatımı mahvetti" diyerek isyan etti.

"BENİ TEHDİT ETTİ, UZAKLAŞTIRMA ALDI"

Ağza alınmayacak küfürler etti, ayrıca beni tehdit etti. Ben de Gebze Aile mahkemesine müracaat ederek durum hakkında şikayetçi oldum. Aile mahkemesi de eski eşime 20 gün uzaklaştırma verdi.

"ANNEM BENİ EVDE YALNIZ BIRAKIYOR, KORKUYORUM"

Dursun Türkan mağduriyetini anlatarak kızının da evde yalnız kaldığını ve korktuğunu belirterek şunları söyledi: "10 yıldır göremediğim 10 yaşındaki kız çocuğum 7-8 gün önce beni telefonla aradı ve görüşme fırsatı bulduk. Kızım gece 12'de beni aradı, 'Baba annem beni sürekli öğlen 12'de evden çıkıp gece 3-4'e kadar gelmiyor' dedi. Eve geldiğinde annesinin ağzı içki koktuğunu söyledi. Kızım ben yalnız kalmaktan korkuyorum dedi. Baba beni biran önce beni annemin yanından kurtar. Bu yasta alkolün kokusunu öğrendim dedi. Ayrıca annesinin şiddet uyguladığını söyledi. Kızım telefonla konuşurken tuhaf tuhaf gülüyor. Çocuğun psikolojisi bozulmuş. Elimde mahkeme kararı ile görme hakkım olduğu halde bana göstermiyorlar ve kızımın telefonundan beni engellemişler ve kızımla da görüşemiyorum"

7-gundur-yuruyorlar-ankara-sinirlarina-dayandilar
7 gündür yürüyorlar! Ankara sınırlarına dayandılar
zonguldakli-nafaka-magdurlari-kulliyeye-yuruyor
Zonguldaklı nafaka mağdurları Külliye'ye yürüyor