TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Genel Başkan Yardımcısı Levent Altun ve İstanbul Avrasya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oğuzhan Bayrak, ZGC Başkanı Derya Akbıyık'ı ziyaret etti. Ziyarette günün anısına TGF Başkanı Yılmaz Karaca, Derya Akbıyık'a saat hediye etti. Başkan Akbıyık ise Başkan Karaca'ya son dönemlerde gündem olan kestane balı hediye etti.

YILMAZ KARACA: "CEMİYETİN SORUNLARINI DİNLEMEK İÇİN GELDİM"
TGF Başkanı Yılmaz Karaca, cemiyetin sorunlarını dinlemek için Zonguldak'a geldiğini belirterek, "Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve sizlere teşekkür ediyorum. Türkiye Gazeteciler Federasyonu bildiğiniz gibi bir buçuk ay önce genel kurul yaptı. Genel kuruldan önce de gelmiştim. Şimdi de cemiyetlerin sorunlarını dinlemek ve şimdide de kendilerine teşekkür etmek amacıyla yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte böyle bir program başlattık. İstanbul'dan başladığımız bu program bugün Zonguldak'tayız. Zonguldak'ta da meslektaşlarımızla beraber sorunlarımızın görüşüleceği konularla buradan yolumuza devam edeceğiz. Zonguldak bizi hep sıcak karşılıyor. Son dönemlerde ki kestane balı olayı da Türkiye de bir ivme kazandı. Kömürün diyarı bu sefer de balın diyarı oldu" dedi.

KARACA: "RESMÎ İLAN ALAN GAZETE SAYISI BİN 800'DEN 900'E DÜŞTÜ"
Resmi ilan gazete sayısının bin 800'den 900'e düştüğünü ifade eden Karaca, "Yerel basının maalesef sorunları her gün büyüyerek devam ediyor. Televizyonlar, gazeteler, internet siteleri gerçekten şuanda yaşayamaz duruma geldi. Son 5 yıl içerisinde Türkiye'de bin 800 olan gazete 900'e düştü. Türkiye'de belli başlı bölgesel yayın yapan televizyonlar uydu bedelleri nedeniyle 100'den 50'nin altına düştü. Bazı illerde karasal yayınlar yok oldu. Şuanda bazı illerimizde internet üzerinden yayın yapışmaya çalışılıyor. Tabi ki burada internet ve televizyonların yanı sıra sorun maalesef Anadolu basının sorunu. Askeri ücreti alamayan illerimiz var. Biz siyasi parti temsilcilerine bir teklif getirdik. Gazete, internet sitesi, radyo çalışanları için mecliste karşılıksız paket çıkartılması için Anadolu basının rahatlatılmasını istiyoruz. Tabi ki bugünlerde çalışmalarımız sürüyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza da raporumuzu sunduk. İlgili mercilere de sunduk. Önümüzdeki günlerde mecliste çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2022 yılında Anadolu basını için güzel bir yıl olacak" diye konuştu.

KARACA: "TÜRKİYE'DE KAĞIT KRİZİ VAR"
Karaca, Türkiye'de kağıt krizinin olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Mücadelemizi hep birlikte sürdürmek zorundayız. Sadece Türkiye Gazeteciler Cemiyeti değil. Sizlerde illerinizde gerekli baskıları yapmalısınız. Çünkü birlik ve beraberlik altında olursa sorunlarımız çözülür. Türkiye'deki son ekonomik krizin de bizim olaylarımıza çok büyük etkisi oldu. Şuanda kağıt krizi var. İnsanlar şuanda parasıyla kağıt alamıyorlar. Şuanda her bölümde kriz çok büyük. Temenni ediyoruz ki inşallah bu krizler atlatılır."

KARACA: "RESMÎ İLANLARIN YÜZDE 30 ZAMLANMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPTIK"
Resmi ilanların yüzde 30 zamlanması için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Karaca, "Resmi ilan fiyatları için Basın İlan Kurumu'na en az yüzde 30 zam verilmesi için bir teklif götürdük. Şuanda resmi ilan teklifinin Basın İlan Kurumu'nun Lüzumsuz Genel Kurulunun toplanamaması yüzünden bekliyor. Şuanda bu karar genel kuruldan çıkıyor. Şuanda Basın İlan Kurumu formül arıyor. Hükümetin 12 temsilcisinin ataması yapılmaması için genel kurul maalesef toplanamıyor. Bugünlerde bu atamaların yapılması ve acilen toplanmasını bekliyoruz. Toplanmaması halinde maalesef zam kararı alınamıyor. Şuanda genel müdürle de görüştüm atamaların yapılması için çaba sarf ediyorlar. Temenni ediyorum ki 1 hafta-10 gün içerisinde zammın verilmesi onaylanması eğer bu ay içerisinde onaylanmazsa ise bir dahaki ay geçerli olmuyor. Hangi ay içerisinde onaylanırsa bir dahaki ay geçerli oluyor. Gazetelerimiz için çok önemli. Biliyorsunuz ki ilçe gazeteleri kapandı. İl gazeteleri de maalesef kapanıyor. İş adamlarımızın eline geçiyor gazetelerimiz. Bunların önüne geçilmesi için zammın biran önde verilmesi gerek "diye konuştu.

KARACA: "İNTERNET YASASI'NIN ÇIKMASI GEREK"
Karaca, İnternet Yasası'nın biran önce çıkması gerektiğini söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Televizyonların bedellerinin yüksek olması. Şuanda mesleğimiz açısından sakıncalı ne idüğü belirsiz kişilerin yaptığı internet gazeteciliği bizleri rencide ediyor. İnternet gazeteciliği yapan çok değerli arkadaşlar var onları tenzi ediyoruz. Bu İnternet Yasası'nın da biran çıkması gerek. Eğer bu kanun çıkmazsa bu karmaşa ve tehditvari yayıncılık devam edecek. Siyasiler, belediye başkanları tehdit edilecek. Biran önce bu yasanın çıkması için mücadelemiz devam edecek. Şuanda yasa zaten mecliste. Bu yasa da çıktığı zaman bir sürü eksiklikler olacak. Yeter ki bu yasa çıksın daha sonra bu eksiklikler giderilebilir."

AKBIYIK: "BAŞKANIMIZ ZONGULDAK'A ÖNEM VERİYOR"
ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Başkan Karaca'nın Zonguldak'a önem verdiğini belirterek, "Türkiye Gazeteciler Federasyonumuzun yakın zamanda kongremizi yaptık. Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nde yönetim kurulumuzu yaptık. Genel Başkanımız cemiyetlerimizi geziyor. Zonguldak'a da ayrı bir önem veriyor. Ziyaretleri için genel bakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.