Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş saha çalışmalarını değerlendirdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatlarıyla Büyükşehir olmayan 51 ilde 4.5.6 Haziran 2022 tarihleri arasında eş zamanlı bir saha çalışması planlanmıştı. Bu kapsamda Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu görevlendirilmişti.

Milletvekili Ünal Demirtaş, değişimin şart olduğunu ifade ederek "Yıllardır AK Parti'ye oy veriyorum bu seçimde vermeyeceğim' diyenlerin sayısı gitgide artıyor" dedi.

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş "Türkiye'de artık seçim havasına girildi. Çünkü değişime gidilmesi gerekiyor. Büyük bir yoksulluk var. Artık esnafımızın feryat ediyor, cirolarda yüzde 50 oranında gerileme var. Maliyetleri karşılamayacak duruma gelmişler. Orta ve küçük ölçekli iş yapanların da durumu kötü. 'Eğitim şart' deniliyor ya bizce artık değişim şart. 'Yıllardır AK Parti'ye oy veriyorum bu seçimde vermeyeceğim' diyenlerin sayısı gitgide artıyor. 'Neden' diye sorduğumuzda 'Dükkanın halini görmüyor musunuz', biz kandırıldık' diyorlar. Zonguldaklı vatandaşlarımız bize daha çok güveniyor. 'Yolcudur Abbas bağlasan durmaz'" diye konuştu.