-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldakspor'da son günlerce sıcak gelişmeler yaşanıyor. Yıllardır sabit geliri olmaması nedeniyle büyük krizler yaşayan Zonguldakspor için üst ligler hayalden öteye gidemedi.

YENİ YAPILANMA HEYECANLANDIRDI

Zonguldakspor'un amatör kümeden 2.Lig'e kadar yükselmesinde maddi manevi emeği olan kişilerden birisi olan Zonguldakspor eski Kulüp Başkanı ve Demir Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir Pusula'ya 3 önemli proje açıkladı.

DEMİR'İN AÇIKLAMALARI BÜYÜK HEYECAN YAŞATTI

Salih Demir'in ilk iki projesi Pusula İnternet Sitesi ve Pusula Gazetesi'nde büyük ilgi gördü, büyük heyecan yaşattı. Demir, ilk olarak rödovans saha sahipleri ile toplantı yaptığını ve toplantı sonunda kömürün ton başına saha sahiplerinden 50 kuruş, kömürü alan büyük şirketlerin de 50 kuruş olmak üzere toplam kömürün tonundan 1 lira kesileceği yönünde karar aldıklarını belirterek ilk müjdeyi vermişti.

Demir'in yaptığı ikinci önemli açıklama ise Zonguldak Kömürspor A.Ş.'nin iptal edilerek tekrar dernekler yasasına göre yönetileceğini açıklaması da büyük yankı uyandırmıştı.

İŞTE ÜÇÜNCÜ VE EN ÖNEMLİ PROJE

Zonguldakspor eski Kulüp Başkanı ve Demir Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir'in Pusala'ya yaptığı üçüncü ve en önemli projesi de Zonguldakspor'a büyük bir gelir kapısı olacak.

Demir 250-300 tane üst düzey üyelik açacaklarını belirterek her üyenin aylık bin lira aidat ödeyeceğini açıkladı. Rödovans saha sahipleri ile yaptıkları toplantıda 25 saha sahibinin aylık bin lira aidat ödemeyi kabul ettiğini belirten Demir, bu sayıyı 250-300 olarak belirlediklerini söyledi.

1 HAFTA İÇİNDE BÜYÜK TOPLANTI OLACAK

Bu büyük proje ve kömürden yapılacak kesinti projesi Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir tarafından Pazartesi günü 14.30'da Vali Mustafa Tutulmaz'a detaylı olarak anlatılırken, Vali Tutulmaz'ın projeleri beğendiği belirtildi.

Projelerin hayata geçirilmesi için 1 hafta içinde Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Milletvekilleri, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, TSO Başkanı Metin Demir, Demir Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner ve kentin akil insanlar bir araya gelerek projeler üzerinde detaylı toplantı yapacak.

ÜST DÜZEY ÜYELİKTEN 3 MİLYON 600 BİN LİRA HEDEFLENİYOR
Demir Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir yaptığı açıklamasında "Üst düzey üyelik konusunda güzel gelişmeler var. İlk 25 kişi rödovans saha işletmecileri olacak. Kendileri ile görüştük kabul ettiler. Yapılacak çalışmaların ardından kent Zonguldakspor'un yeni oluşumu etrafında birleşecek ve yaklaşık ayda bin lira aidat ödeyecek ortalama 300 üye yapılacak" dedi.

2 PROJEDEN 4 MİLYON HEDEFLENİYOR

Salih Demir'in önderlik yaptığı rödovans sahalardan ve büyük şirketlerden kesilecek kömürün ton başına geliri yıllık ortalama 400 bin lira olacak. 300 üst düzey üyelerin aylık bin lira aidatları ile birlikte yıllık 3 milyon 600 bin lira olmak üzere 2 projeden toplam yıllık hedef 4 milyon lira olacak. A.Ş. iptal edilip tekrar dernekler kanununa dönüldüğünde ise camianın istediği ortam yaratılmış olacak.

SEÇME-SEÇİLME HAKKI OLACAK

Demir, "Kulübe yapılacak 300 üyenin seçme ve seçilme hakkı olacak. Üyeler kimi başkan olarak görmek isterse o kişiyi başkan seçecekler. Daha önce de söyledim. Zonguldakspor, Zonguldak halkının takımı. Herkes bu takımın aile takımı olmadığını görecek" dedi.

"GELİR-GİDERLER ŞEFFAK OLACAK, AÇIKLANACAK"

Demir, "Üst düzey üyelerimizin tribünde özel koltukları olacak. Kulübün kasasına kaç lira girmiş, nereye ne harcanmış, kasadan ne kadar para çıkmış hepsi kuruşu kuruşuna şeffaf olacak ve açıklanacak. Kim kulüp başkanı olursa yönetim olarak şeffaf bir yönetim anlayışı olacak"

"ZONGULDAKSPOR KENTE HEDİYEMİZDİR"

Biz Demir ailesi olarak Zonguldakspor'u Zonguldak kentine hediye ettik. Zonguldak'ın en büyük sosyal etkinliği Zonguldakspor'dur. Bundan 7 sene önce Ankara'da 15 bin Zonguldakspor taraftarıyla gittik, şampiyon olarak 3.Lig'e çıktık. 5 yıl önce Çanakkale'ye 12 bin Zonguldakspor taraftarıyla gittik. O zaman kimse 'Bu takım aile takımı' demiyordu. Ancak biz tüm bu düşüncelerden takımı arındırıyoruz. Herkes Zonguldakspor'a destek olsun ki, gelecek yıllarda yine binlerce taraftarımızda yine yeni şampiyonlukları omuz omuza yaşayalım, takımı hak ettiği yere çıkaralım"

salih-demir-acikladi-sirket-as-iptal-edilecek
Salih Demir açıkladı! Şirket (A.Ş.) iptal edilecek
mujde-komurden-ton-basina-para-kesilecek
Müjde! Kömürden ton başına para kesilecek