Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy, yılbaşı akşamı eğlenecek vatandaşlara uyarılarda bulunarak "Yılbaşı akşamı da olsa alkol almayın. Bizim kendi örf ve adetlerimiz var Bunları uygulamalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Vatandaşlara alkolü sadece yılbaşı için değil normal günlük yaşamda da içmeme temennisinde bulunan Kemal Türksoy şöyle konuştu:
"Her toplumun milli örf, adet ve gelenekleri vardır. Bizim toplumumuzun milli örf ve adetlerinde Allaha, peygambere İmandan sonra alkolsüz ve kumarsız bir yaşam tarzı önceliklidir.
Avrupa kültüründe de alkol yaygındır kumar alışkanlığı yaygındır vatandaşlarımızın kendi milli değerlerine sahip çıkmasını öneriyoruz.
Yılbaşı akşamı da olsa alkolsüz bir yaşam öneriyoruz. Vatandaşlarımızın yılbaşı akşamında yeni yıla alkolle girmesini istemiyoruz.
Biz diğer günlerde de alkol kullanmasını istemiyoruz. Bir defa aklı örter Cenabı hak bizlere beş temel değerini kurmasını emretmiştir.
Bunlar can emniyeti, mal emniyeti, din emniyeti nesil emniyeti ve akıl emniyetidir. Aklı Örten alkol olsun, uyuşturucu olsun ve bağımlılık unsurlar olsun hoş görülmeyen unsurlardır. Biz uzak kalmalarını öneriyoruz çünkü bizim yaşam tarzımız kendi standart ve kriterlerinize göre bir yaşam tarzı içerisinde olmamız gerekiyor.
Bizim halkımız da bu çerçevede hareket eder. Farklı davranmak isteyenler çıkacaktır bunlar her toplumda olur beş parmağın beşi de bir değildir."