Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tahir Karauğuz Konferans Salonunda bugün "Yeraltı Kömür Madenlerinde Kendiliğinden Yanabilirlik Etüdü ile İSG Uygulamalarının İzlenebilirliğinin Artırılması" Projesi Farkındalık Çalıştayı, maden mühendisliği öğretim elemanları ve Maden Sanayii İşverenler Sendikasının işbirliği ile yapıldı.

BEÜ'nün paydaşı olduğu, Yeraltı Kömür Madenlerinde Kendiliğinden Yanabilirlik Etüdü ile İSG Uygulamalarının İzlenebilirliğinin Artırılması projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Proje kapsamında, yer altı kömür madenlerinin yanma testlerinin ve analizlerinin tümü BEÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği tarafından yapılmaktadır.

Kömürün kendiliğinden yanma konusunda kesişme noktası sıcaklık yöntemiyle gerçekleştirilen deneyler için ülkemizde bulunan iki laboratuvardan birine sahip olan maden mühendisliği bölümü bu bağlamda projenin önemli bir paydaşıdır.

Üniversitemizden yoğun katılımın olduğu çalıştayda "yeraltı kömür madenlerinde kendiliğinden yanabilirlik" konusu derinlemesine tartışıldı, konuya ilişkin bilimsel görüş alışverişleri yapıldı.