Meclis bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanması ile başladı. Mecliste iki gündem maddesi görüşüldü.

Gündemin 3'üncü maddesi: Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 2022 yılı 44.67.40.01.3.9.17.000.05.
03.5 bütçe tertipli, Köylerdeki Evsel Katı Atıkların Toplanması harcama kaleminde bulunan 857.392,62 TL ödeneğin tenzil edilerek, İdaremiz Bünyesinde yeni kurulan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün 44.67.46/01.3.9.17/5/03.5 Köylerdeki Evsel Katı Atıkların Toplanması harcama kalemine aktarılması ile ilgili konunun görüşülmesi.

Gündem maddesi ile ilgili bilgilendirme yapan Meclis Başkanı Necdet Karaveli "Bildiiniz gibi arkadaşlar yeni müdürlüğümüz çalışmalarına başladı. Yoğun bir programınız var. Köylerdeki katı atıkların toplanması konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Geçtiğimiz aylarda yeni müdürlüğümüzü kurduk çalışmalarına başladı. Kendisiyle konuşmanızı tercih ederim arkadaşlar. Ben önerilerimizi söyledim.Hakan Çağlar bey arkadaşlar vekaleten bakıyor. Bildiğiniz gibi arkadaşlar geniş bir yol ağımız var. 4000 km. 380 köy 713 bağlı var. Bu alanda çöl toplamak kolay değil. Yani bunu düzenli hala getirmemiz gerekiyor. Bence en önemli şey çöp konteynırlarının sayısı. Bizden yoğun bir talep oluyor çöp konteynırları konusunda. Nüfus oranlarına göre çalışmalar yapılıyor. Bütün bu alanda ne kadar çöp konteynırı olması konusunda çalışma yapacak. Konteynır meselesini oranlayacak. Bu bizim envanterimizde duracak. Bizde bize talep geldiğinde bakacağız" dedi.

Gündemin 4'üncü maddesi: Alaplı İlçesi, Mollabey Köyü - Merkez Mahallesi yolunda alternatif yol yapımı için çalışmaların başlanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 29 - 25 - 23 sayılı raporlarının görüşülmesi. Gündem maddesi komisyonlardan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis bir sonraki toplantının 3 Temmuz Pazar günü yapılması kararıyla sona erdi.