Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı 5. Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanması ile başladı.

Gündemin 3. Maddesinde Özel İdaresi'nin yeni hizmet binasının yapımı, 2021 yatırım programına alınması görüşüldü. Gündem maddesi Plan ve Bütçe, İmar ile ARGE Komisyonlarına havale edildi.
Gündemin 4. maddesinde ise ;İdaremizde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapan personellerin, Kanunun 67 nci ve 68 inci maddelerine göre bir üst dereceye terfi edebilmeleri ve kazanılmış hak aylık dereceleri ile kadro derecelerinin uyumlu hale getirilmesi için, kadrolarında derece değişikliğine ihtiyaç duyulmuştur. Bu nedenle, İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre düzenlenen, III sayılı dolu kadro değişikliği cetveli ile ilgili Plan ve Bütçe ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 12 - 6 sayılı raporlar oy birliği ile kabul edildi.