AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Cumhuriyet Halk Partililerin Sahil Projesi kapsamında İsmet İnönü Heykeli çevresindeki düzenlemelere yapılan eleştirileri değerlendirdi. Zonguldak'ın her yerinin şantiye alanına döndüğünü belirten İl Başkanı Zeki Tosun "CHP'liler bunları gördükçe telaşa kapıldılar. Bir kere de takdir etmesini bilsinler.
Yeni belediye başkanının bu hizmetleri yapmasından rahatsız oluyorlar" dedi.

İl Başkanı Zeki Tosun gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı;
"On yıl boyunca yerelde Zonguldak'ı yönettiler. 31 Mart 2019'da belediyeyi kazandık, belediyeyi kazanır kazanmaz on yıldır onların Zonguldak'ta hiçbir şey yapmadan on yıl geçirdiğini gördük. Hiçbir yere dokunmazsan, hiçbir yere el atmazsan kimsenin sesi çıkmaz.
Biz ne yaptık belediye başkanımız göreve gelir gelmez hizmetlere başladı.bMahallelerde ve şehir merkezinde altyapı çalışmaları gerçekleştirdi. Zonguldak'ın her yeri şantiye haline gelmeye başlayınca bunlar telaşa kapıldılar. Sahil projesini TOKİ yapıyor diye çıtlatacaksın ondan sonra çıkacaksın belediye başkanına laf söyleyeceksin. Bunlar hep telaştan yapılan işler. Zonguldak'ta bir şeylerin değiştiğini gördüler, seçime kadar da bir çoğu bitmiş olacak. Sahil Projesi devam ediyor, orada varsa bir şey, sıkıntılı durum varsa bakılır incelenir sonradan düzeltilir"