Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldaklı Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Çaycuma Muhtarlar Derneği Kongresi'ne müdahale ettiği gerekçesiyle İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ı yerden yere vurdu.

Recep Demirtaş'ın emekli olduktan sonra kendisine veda yemeği vermediği için mevcut başkana tavır aldığını belirten Başkan Nas "Yedin de doymadın mı, senin Özel İdare'de yapmadığın işler kalmadı. Seni Vali Ali Kaban bu nedenlerden dolayı açığa aldı, sen omurgasız bir adamsın ki sana güvenmedi. Sen bir bürokratın, siyasi bir ağabeyimizin arkasına sığındın orada yıllarca kaldın asalak gibi" dedi.

Şerafettin Nas'ın konu ile ilgili Pusula Gazetesi'ne yaptığı açıklama şöyle;

"Bana kongreye müdahale eden bazı kişilerin olduğunu söylediler. Daha öncesinde bu konuyla ilgili telefonlar da gelmişti. Mesela İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Recep Demirtaş; bu arkadaş emekli oldu gitti, hayatta başarılar dilerim, mutlu olsun. Sen buradan elini ayağını çekmişsin, senin muhtarlar derneği kongresinde ne işin var? Nedeni neymiş biliyor musunuz; muhtarlar derneği başkanı emekli olduğunda onun için yemek vermemiş. Senin bir kap yemeğe ihtiyacın mı var, sana yazıklar olsun. Sen ne omurgasız ne terbiyesiz adamsın. Sana ne? Yedin de doymadın mı, senin Özel İdare'de yapmadığın işler kalmadı. Seni Vali Ali Kaban bu nedenlerden dolayı açığa aldı, sen omurgasız bir adamsın ki sana güvenmedi. Sen bir bürokratın, siyasi bir ağabeyimizin arkasına sığındın orada yıllarca kaldın asalak gibi. Seni siyasiler de istemedi, il genel meclisi üyeleri de istemedi. Sen tutup diyorsun ki; 'Çaycuma Muhtarlar Derneği yemek vermedi.' Yemek vermesinler ne olmuş aç mı kaldın? Kongreler bizim düğünümüz, bayramımız sana ne? Başın göğe erdi mi? İki muhtar arkadaşımız aday oldu, demokratik bir seçim oldu. Ben ikisini de kucakladım, adaylar da kucaklaştı. Benim adamım yok, seçimle gelenler geçicidir, benim için önemli olan oradaki muhtarlarımızdır. Bugün Mehmet olur yarın Ahmet olur. Ben kendilerine her türlü desteğimi veririm. Seçilen benim başkanımdır, seçimle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Be kardeşim sana ne oluyor recep Demirtaş? Bir veda yemeği diye muhtarlar aranıp 'Oy vermeyin' denir mi. Sana yazıklar olsun, sen ne omurgasız bir adammışsın. Sen ne terbiyesiz bir adammışsın. Bir de İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Ali Başören; sana ne oluyor be kardeşim? Sen niye muhtarları arıyorsun? Bu seçim muhtarların seçimi, sen git il genel meclisinden köylere götür. Babanın malını mı dağıtıyorsun, muhtarları 'Benim dediğim adaya oy vermezseniz size malzeme vermem' demişsin, tehdit etmişsin. Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleri, il başkanı seni oraya 'siyaset yap' diye mi yoksa 'birilerinin işine burnunu sok' diye mi yolladı. Sen işine baksana, terbiyesiz adam, karaktersiz adam sana yazıklar olsun. Birkaç gün sonra Ekrem çelen adayımız bu konuyla ilgili açıklama yapacak. Gerçekleri anlatacak. Benim de bilmediğim olaylar var diye düşünüyorum. Ben kongre salonunda yaşananları anlattım."