-ÖZEL İÇERİK-

Zonguldak'ta yaşayan R.Ç.Yedieminde kaybolan araçlarla ilgili yapılan haberler üzerine iki aracı için Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Pusula Gazetesi'nin yaklaşık bir ay önce yaptığı haberle; icralık olan ve yediemine çekilen araçların kaybolduğu ortaya çıkmıştı. Haber üzerine çok sayıda vatandaş Pusula'ya ulaşarak kendilerinin de araçlarının yedieminde kaybolduğunu ifade ettiler. Olayla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattılar.
İcra borucunu ödeyip yediemine araçlarını almaya giden R.Ç. görevlilerin 54 bin TL. otopark ücreti istediklerini belirterek "54.000 TL otopark ücreti vermem istendi. Ayrıca bana orada çalışanlardan birisi 'sen bu araçları ne yapacaksın, bunlar hurda olur, sen bu araçları alma' dediler" diye konuştu. Diğer taraftan iki aracın otopark ücretinin 10 bin TL. olduğu öğrenildi.

R.Ç. Pusula'ya yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
"67 DS 579 plaka sayılı Hyundai model 1998 model kamyonet, 67 DS 922 1997 model Mitsubishi kamyonet araçlar benim üzerimedir. 2006 yılı son aylarında 67 DS 579 plakalı aracım, 67 DS 922 plaka sayılı aracımda 2008 yılında borçlarımdan dolayı haciz nedeni ile yakalanarak, Asma Mahallesinde bulunan Yedi-Emin otoparkına çekildi. Sonrasında ben 2013 yılına kadar borçlarımı ödeyemedim, 2013 -2014 yılında borçlarımı ödedikten sonra Asma Mahallesinde bulunan Yedi - Emin otoparkına gittim, burada araçlarımı almak istediğimde bana iki araç için 54.000 TL para vermem istendi. Ayrıca bana orada çalışanlardan birisi 'sen bu araçları napacaksın, bunlar hurda olur, sen bu araçları alma' dediler. Aynı sene içinde Asma Mahallesi'nde bulunan Yedi Emin otoparkında ki araçlarımı kontrol ettiğimde araçlarımın üst üste koyulduğunu, içinde bulunan bütün mekanik, motor vs parçaların alınmış olduğunu gördüm. Asma Mahallesinde bulunan Yedi - Emin otoparkı da Şöforler Odası cemiyetine bağlıdır. Ben araçlarımı bu zamana kadar almadım, bana çok yüksek fiyatlar söylediler, aracımı almamam yönünde bana sözler söylediler ve araçlarımda ki bütün parçalarını söktükleri için ben araçları almadım. Bugüne kadar bir şey yapmadım. Ancak Şoförler Odasına ait Yedi Emin otopark içinde ki araçların kaybolması, atılması olayını duyduğum için bende ifade vermek için kendi imkanımla geldim. Benim iki aracımda yakalandığında yürür vaziyetteydi, hiçbir sıkıntısı yoktu. Araçlarımın şuan bende olsaydı yaklaşık 200.000 TL. değerinde olacaktı, ancak araçlarımı Yedi Emin otoparkında hurdaya çevirdiler, beni zarar uğrattılar. İki araç halen benim üzerime gözükmektedir, bu araçlara ait vergi borçları hala benim üzerime gözüküyor. Bahse konu olay ile alakalı olarak elimde belge, evrak, doküman yoktur. Araçlarıma yediemin otoparkında hurdaya çeviren, içindeki tüm parçaları alan ya a çalan, ayrıca araçlarımı almamam için yüksek fiyatlar çıkaran yediemin otoparkı görevlilerinden şikayetçiyim."