Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, Akdeniz ve Karadeniz sularında enerji alanındaki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Her türlü engellemelere ve uluslararası baskılara rağmen Türkiye, Mavi Vatan politikasından ödün vermiyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) şirketi tarafından da 2018 yılında satın alınan ve Akdeniz'deki petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına katılan sondaj gemisi 'Yavuz', Karadeniz'deki görevi için hazırlık yapıyor.

Hazırlıklar kapsamında Yavuz Sondaj Gemisi, geçtiğimiz günlerde Haydarpaşa Limanı'na demir attı.

2 SAATTE TAMAMLADI

Kule direklerinin sökümünün gerçekleştirilmesinin ardından Yavuz Sondaj Gemisi, bugün saat 12.00 sıralarında Haydarpaşa Limanı'ndan hareket edip İstanbul Boğazı'na giriş yaptı.

ROTASI FİLYOS LİMANI

Kıyı Emniyeti Kurtarma römorkörü eşliğinde geçişini 2 saatte tamamlayan Yavuz, sökülen direklerin yerine yapılacak montaj için rotasını Filyos Limanı'na çevirdi.

DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Karadeniz'de petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına katılacak olan Yavuz'un İstanbul Boğazı'ndan geçişi, havadan da görüntülendi.

"PRUVASI NETA RÜZGARI KOLAYINA OLSUN"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de Yavuz'un yolculuğuna ilişkin, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Bakan Dönmez paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Yavuz sondaj gemimiz Haydarpaşa Limanı'ndan demir alarak Filyos Limanı'na doğru hareket etti. Gemimiz, kule montaj işlemlerinin ardından Karadeniz'in derinliklerine doğru dümen kıracak. Pruvası neta, rüzgarı kolayına olsun."