Tüm kedilerin farklı metabolizmaları vardır ve vitamin ve mineral ihtiyacı buna göre değişir. Bu nedenle kediler için standart mamalara olan ihtiyaçtan söz edemeyiz. Örneğin yavru kedi ve yetişkin kedi maması için farklı seçimler yapmanız gerekiyor. Yetişkinler için yapılan reçeteler yavrular üzerinde istenmeyen etkiler yaratabilir. Bu nedenle, her kedi için yiyecek seçmek gerekir.

Kedi beslenme ihtiyaçları ayrıca yaştan başka faktörlere de bağlıdır. Kediniz mamayı sevmiyorsa veya yemekten sonra kaşıntı gibi alerjik belirtiler gösteriyorsa yanlış ürünü seçmiş olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda kedi maması seçmeden önce bir veterinere danışmak akıllıca olacaktır. Kediler doğumdan sonraki ilk iki ay anne sütü ile beslenmelidir.

Henüz katı yiyecekleri yiyip sindirecek kadar olgun değiller. Emzirmek mümkün değilse bu dönemde kediler için özel olarak üretilmiş kedi sütü ürünleri mevcuttur. İki ay sonra, kedi bir süre nemli ve yumuşak bir diyetle beslenmelidir. İlk dört ay kedinin sağlıklı gelişimi için çok önemlidir ve bu süreçte hassas olunması gerekir. Yavru kediler için özel olarak hazırlanmış mamalar protein, vitamin ve mineraller açısından zengindir. Bu yemler, kedinizin büyümesine katkıda bulunan içeriği içermelidir.

Özellikle omega 3, proteinler ve bağışıklığı destekleyen vitaminler yavru kedi diyetine dahil edilmelidir. Yavru kedi maması balıklı gibi ürünler, kedilerin büyümelerini sağlıklı bir şekilde tamamlamalarına yardımcı olmak için özel olarak formüle edilmiştir. Yetişkin kedi maması, yavru kedi mamasından daha fazla yağ içerebilir. Bunun nedeni, bebek kedilerin idare edecek fazla yağları olmamasıdır. Sonuç olarak bu ürünlerin yağ oranlarında ve kalitelerinde farklılıklar olabilir. 2 yaş grubuna özel hazırlanmış formüller sıvı formdadır. Bu mamalar geliştirme sürecinde kedi sağlığı ürünleri ile güvenle tüketilebilir.

Köpek Maması

Köpek sahipleri diyetlerini şekillendirmek için farklı yiyecekler denerler. Çünkü tüm köpeklerin farklı zevkleri olabilir veya köpeklerin belirli yiyeceklere karşı alerjik reaksiyonları olabilir. Testin ardından köpeğinizin en sevdiği ve sağlığına en uygun kaliteli yavru köpek maması bulmanız mümkündür. Bu nedenle en çok tercih edilen besindir. En popüler yiyecekler, ürün sayfasındaki derecelendirme ve yorumlardan anlaşılabilir. Somonlu köpek maması incelemesine göre, bu köpeğin en sevdiği lezzetlerden biridir. Tahılsız köpek maması inceleme sayfası da köpek sahiplerinin bu ürünü sıklıkla tercih ettiğini gösteriyor. Köpekler çeşitli yiyecekler yiyebilir, ancak eti severler. Bu nedenle et ve benzeri malzemelerden yapılan köpek mamaları sıklıkla tercih edilmektedir

Kedi Oyuncakları

Kedi oyuncak modelleri çok çeşitlidir. Kediler için pilli oyuncaklar; ses, ışık ve hareket gibi eklentiler dikkat çeken seçeneklerden biri. Bu oyuncaklar özellikle yavru kedilerin uzun süre oynayabileceği seçeneklerden biridir. Yetişkin kediler ise bu oyuncakları uzun süre dikkatlerini aynı noktaya odaklamak için kullanabilirler. Pille çalışan kedi̇ oyuncaklari , fare gibi göz alıcı olacak şekilde tasarlanabilir.

Ses ve ışık eklentilerine de sahip olmak mümkündür. Hareket özgürlüğü için kediler oyuncakları yakalamaya çalışmalıdır. Bu aynı zamanda kedinin hareketsizliğinden dolayı oluşabilecek sağlık sorunlarını da önleyebilir. Evcil hayvan zamanında uzaktan kumandalı bir kedi oyuncağı düşünebilirsiniz. Bu oyuncaklar ile hem kediler hem de sahipleri güzel vakit geçirebilir. Sosyalleşmeye yardımcı olan bu oyuncaklar, kediler ve sahipleri arasındaki bağı güçlendirir. Kullandığınız oyun eşyaları farklı şekil ve görünüşlere sahip olabilir. Ürünü uzaktan kumanda ile çalıştırarak açıp kapatabilirsiniz. Aynı zamanda, bu ürünler hareket etmeye gerek kalmadan uzaktan kontrol edilebilmeleri ile karakterize edilir. Kurye Mama sitesinden ürün alabilirsiniz