Dolayısıyla orada yaşanan rahatlık, yaşamımızın kalan kısmını, enerjimizi doğrudan etkiliyor. Günün yorgunluğunu, koşuşturmacasını yataklarımızda atmayı planlarız. Yatağımız bize dinlenme zevkini layıkıyla yaşatan ev eşyalarımızdan biridir. Yatıp uyuduktan sonra ertesi gün tekrar işe gideceğimizi unutmamalıyız. Güne enerjik, yeteri kadar dinlenmiş bir şekilde uyanmalıyız. Çünkü verimlilik için olmazsa olmaz kurallardır bunlar. Bu nedenle rahatlık, konfor ve vücudumuza uygun yatağı seçmek, yatakta geçirdiğimiz saatlerin kalitesini artırır.

Yatak Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Yatak alırken omurga dostu yatakları tercihte etmekte fayda var. Yani vücut şeklini alabilen yatakları tercih etmek gerekir. Kilomuza, bedenimize, sağlığımıza hitap edebilen yataklar bizler için oldukça önemlidir. Ve bizlere bulutların üzerinde uyuyormuş hissi verebilecek yataklar tercih etmeliyiz. Kendimiz için tercih ettiğimiz yatakları, çocuklar için de tercih etmeliyiz. Onlar da gün boyu yorulur. Okuldan geldiklerinde güzel bir uyku ile dinlenmeyi tercih edebilirler. Bu nedenle çocuklara uygun, onların kilolarına uygun tek kişilik yatak tercihinde bulunmalıyız.

Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Öncelikle bir mağazaya yatak ya da karyola almaya gittiğimizde, yatağı mutlaka denemeliyiz. Görerek, ya da yatağa dokunarak yatağın kalitesini anlamak pek güçtür. Direk yatağa uzanmak gerekir ki, kendimiz için uygun yatağı seçelim. Çünkü yatağın, sertlik, yumuşaklık derecesini ancak bu şekilde anlayabiliriz. Yattığınız zaman omurganızın, bel boşluğunuzun yatak tarafından doldurulması gerekir. Yatağa yattığınız zaman, ayaktaki konumunuzu yatak size, yüzde yüz veriyor mu bu çok önemlidir. Bu yatak seçimi için çok önemli bir kriterdir. Aynı zamanda yatak, çok yumuşak da olmamalıdır. Bedeniniz yatağın içinde gömülmemeli. Yani çok yumuşak yatak sizler için yanlış bir tercih olabilir. Bedeninizin sevdiği yatak, en doğru yataktır.

Çocuklar için de aynı kriterler geçerli olmaktadır. Çocuğunuzla birlikte yatak mağazasına gidip, ona tek kişilik yatak tercihinde bulunmasını söyleyebilirsiniz. Özellikle gardırop modellerinin de içinde yer aldığı modeller. Çocuk, kendine uygun yatağı seçmekte zorlanabilir. Onu siz gözlemleyin. Çocuk, yatağa yattığında vücudun aldığı şekli iyi analiz edin ki, doğru yatak tercihinde bulunabilesiniz. Yatak tercihinde bulunurken görsellik de devreye girer. Bu aşamada daha çok yatak başlığına dikkat çekilir. Rahat, bedeninize uyan bir yatak tercihinde bulunduktan sonra başlık, zevkinize göre de kolayca hazırlanabilir.

Yatak Kişiye Özeldir

Yatak kişiye özel bir üründür. Sizin kendi tespitleriniz daha belirleyici olmaktadır yatak seçiminde. Kimi insanlar bellerinden şikayetçidir, bunun için ona özel yataklarda yatması gerekir. Ya da farklı bir sıkıntısı vardır, bambaşka bir yatak tercihinde bulunması gerekir. Bu nedenle herkes aynı tip yatakta yatamaz, yatmamalıdır.