Bu yüzden gece cilt bakım rutini de oldukça önemlidir. Geceleri, özellikle uyku hallerinde cilt dış etmenlerin çoğundan arınmıştır. Bu nedenle yaşlanma karşıtı gece bakım rutini oluşturmak oldukça önemlidir.

Rutin oluşturabilmek için gerekli noktaları myepique kurucusu Burçin Yücebağ anlattı; "Yaşlanma karşıtı gece bakım rutini uygulamak cildin daha genç ve sağlıklı kalması için oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalara göre gece 01.00-04.00 arasında cilt daha fazla kurumaya başlamaktadır. Bu da gece bakımının önemini göstermektedir. Gerekli adımları takip ederek yaşlanma karşıtı gece bakım rutini oluşturmak mümkündür."

1.Adım: Cilt Temizliği

Gün boyu birçok dış etmene maruz kalan cilt için herhangi bir bakım uygulamadan önce temizlemek ve arındırmak gerekmektedir. Ciltte uzun süre kalan makyaj cilt sağlığı açısından uygun değildir. Makyajı temizlemeden uyumak ise cilt için oldukça zararlı bir durumdur.

Etkinliği yüksek ve cilde zarar vermeyen bir temizleyici ile cildi temizlemek gerekmektedir. Böylece diğer adımların verimliliğini arttırarak cilde daha faydalı olması sağlanabilmektedir.

2.Adım: Haftalık Maskeler

Haftalık olarak cildi derinlemesine temizlemek oldukça önemlidir. Günlük yapılan rutinlerin yanında birkaç farklı ürün seçilerek haftanın bir günü onlara ayrılarak temizlik ve bakım yapılmalıdır. Cildin ihtiyaç duyduğu maskeleri yaparak cildin daha temiz ve canlı olmasını sağlamak mümkündür.

3.Adım: Serum Uygulaması

Temizlenmiş ve arınmış cilde serum uygulaması yapmak oldukça önemlidir. Cilt zaman zaman sıkılaşmaya veya gözeneklerin azaltılmasına ihtiyaç duyabilir. Cildin ihtiyacı olan bu durumları serum sayesinde sağlamak mümkündür. Birçok farklı içeriğe sahip olan serumlar cilt tipine göre farklılık göstermektedir. Ayrıca gençleştirici krem ve yaşlanma karşıtı serumlar cildin genç kalması için ek yardımcılardır.

  1. Adım: Nemlendirme

Geceleri yenilenme evresine geçen cilt için nemlendirici kullanımı oldukça önemlidir. Cildin nemli olması ve sürekli nemli kalması kırışıklık oluşumunu azaltmaktadır ve bu da yaşlanmayla oluşan kırışıklıkları en az seviyeye indirmektedir. Gündüz ve gece bakımı için farklı farklı nemlendiriciler bulunmaktadır.

Her cilt tipinin ihtiyacı olan nem oranı farklıdır. Bazı ciltler çok kuru oldukları için yoğun nemlendiricilere ihtiyaç duyarlar bazı ciltler ise yağlanmaya yatkın oldukları için hafif nemlendiricilere ihtiyaç duyarlar. Cilt tipine uygun nemlendirici seçerek bu nemlendiriciyi günlük kullanmak gerekmektedir.

5.Adım: Göz Çevresi

Göz çevresi yaşlanmanın en önemli sinyallerini veren bölgedir. Gözaltı renk koyulaşmaları, torbalanmalar veya kaz ayakları rahatsız edici durumlardır. Bu nedenle yaşlanma karşıtı gece bakım rutinin de en önemli adımlardan biri de göz çevresi bakımıdır.

Cildin ihtiyacı olan ürünlerin düzenli kullanımında göz çevresi problemleri geciktirilebilmektedir. Göz altı torbası için krem kullanımı göz altlarının daha canlı ve sıkı durmasını sağlamaktadır.