Zonguldak Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 14 ve 15 yaşında 2 kız çocuğunun fuhuşa sürüklendiği şikayeti üzerine operasyon başlattı. Operasyon kapsamında 18 şüpheli gözaltına alındı, firari 4 şüphelinin yakalanması için ise çalışma başlatıldı. İğrenç olayda ise detaylar mide bulandırdı.

İddiaya göre; kız çocuklarını fuhuşa teşvik eden kişilerin BEÜ öğrencisi H.K., (19) ve N.B., (19) emniyette alınan ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Bir diğer fuhuşa teşvik şüphelisi M.A., (19) da gözaltına alındı. İstismara uğrayan çocuklar, gözlemci altında ifade verdi. Polis ve savcılık ifadeler ve deliller kapsamında 19 şüpheli hakkında da yakalama kararı verdi. Yapılan operasyonlarda 15 şüpheli daha gözaltına alındı.

İĞRENÇ OLAYI CEP TELEFONU KAMERASIYLA KAYDETTİ
Fuhuşa teşvik eden üniversiteli 2 kızdan birisinin ilişki sırasında çocukları cep telefonu kamerasıyla kaydettiği ortaya çıktı. BEÜ öğrencisi N.B'nin cep telefonu incelemesinde ortaya çıkan görüntülerin şüphelilerden birisine ait olduğu ve tutuklandığı öğrenildi.

PAZARCI, ESNAF ÇOCUKLARı, KÜTÜPHANE MEMURU VE TTK İŞÇİSİ DE İLİŞKİYE GİRDİ

Çocuklara cinsel istismarda bulunanlar arasında BEÜ'de kütüphane memuru olarak görev yapan bir kişi ile TTK işçilerinin de olduğu öğrenildi. İlişkiye girenler arasında pazarcı ve bazı esnaf çocuklarının da olduğu ileri sürüldü. Çocuklarla ilişkiye giren şüphelilerden bazılarının ifadelerinde suçlamaları reddettikleri, ilişkiye girenlerin ise çocukların üniversite öğrencisi olduklarını söylediklerini belirterek kendilerini savundukları öğrenildi.
Emniyette işlemleri tamamlanan 18 şüpheliden çocukları fuhuşa teşvik ettikleri iddia edilen H.K., N.B., M.A., ve çocuklarla cinsel ilişkiye girdikleri ileri sürülen O.H., O.K., Z.Ş., M.C., N.K., V.V., A.K.,F.G., ve E.Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari 4 şüphelinin ise yakalanması içim çalışma başlatıldığı öğrenildi.