Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı 5. Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında yapıldı. Meclis bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanması ile başladı.

Gündemin 3. Maddesinde Özel İdare tarafından yapımı devam eden, Üzülmez Kültür Vadisi Projesi işinde, İl Genel Meclisi'nin yetki verdiği ilzama ve teklif belgelerini imzalamaya yetkilendirilen Genel Sekreter Yardımcısı Rıza Cici'nin emekliye ayrılması sebebiyle yerine Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu'nun ilzama ve teklif belgelerini imzalamaya yetkilendirilmesi hususunun görüşüldü.

Gündemin 4. Maddesinde: Ereğli İlçesi, Keşkek Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 126 ada, 20, 37 ve 47 parsel numarası ile kayıtlı taşınmazlar üzerinde 'Konut Alanı' amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonları'nın raporları görüşüldü.
Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Hayrettin Kartal, gündem maddesi ile ilgili söz alarak "Bölgede mevzi imar çalışması yapılmadan yol yapılaşmaya açılır mı, açılırsa ne olur?
Bizim yeşil alanları korumamız lazım. Kurum görüşü olumlu deniyor. Ancak Özel İdare de bir kurumdur, biz de İl Özel İdaresi'nin karar organıyız, yasada böyle yazar. Bizler buradaki her kararı onaylamak, tasdik etmek zorunda değiliz, burada imar çalışması yapılmadan bu çalışmalara izin vermeyelim. Gelecek kuşaklara karşı bir sorumluluğumuz var diye düşünüyorum" dedi.

CHP'li Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz da "Planlı ve İmarlı bir şekilde yapılaşmaya karşı olmadık. Mevzuata göre yapılan işlere bizim bir sözümüz yok; sonrasında oluşacak sakıncalarını ve vebalini üzerimize almak istemiyoruz. Biz o bölgede gördüğümüz bazı olumsuzlukların teknik bilgilerini istedik. Hepsinde 'kurum görüşü olumlu' denildi. Burası ile ilgili bir çalışma yapılmadı ve ben ikna olmadım. Yasa ve yürütmelerin arkasına saklanarak İl Genel Meclisine yanlış bilgi verildi ve bu benim vicdanımı rahatsız ediyor. Ben vicdanımı rahatlatmak için bu konuşmayı yaptım" dedi.

AK Partili Rıfkı Gültekin ise "Arkadaşlarımız tabii ki yeşil alanları koruyacaklar. Bu konuda görüşlerini savunuyorlar. Devletler ve kurumlar kanunlarla yönetiliyor, bütün işlemler kanunlar baz alınarak işlem yapılmıştır. Devletler kurumlar ne deniyorsa bu kanunlarla yönetiliyor. Bizler devletin kurumlarına itibar etmeyeceksek bizler teknik eleman değiliz. Onun için onların dediklerini uygulamak zorundayız. Hayrettin Kartal'ın ifadelerini geldiğimizde: illaki insanoğlunun olduğu yerlerde konut ihtiyaçları artacaktır. Hayrettin Bey şunu mu söylüyor: konut yapmayalım, çadırlarda mı yaşayalım? Herkes bir çadır kursun orada yaşasın? Bunu mu demek istiyor" diye konuştu.

Gündem maddesi Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesinde: Ereğli İlçesi, Keşkek Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 103 ada, 20 parsel numarası ile kayıtlı taşınmaz üzerinde 'Konut Alanı' amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonları'nın raporları görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. Maddesinde ise İç Denetçi Sinan Ayaşlı tarafından 2016 Yılı İç Denetim kapsamında 'Üstyapı ve Altyapı Yapım Yönetimi' ile 'Gelir Yönetimi' denetim alanlarına yönelik sistem ve uygunluk denetimleri gerçekleştirilen denetimler sonucunda hazırlanan 2021-7 ve 2021-8 numaralı denetim raporları meclisin bilgisine sunuldu.