Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Büyükşehir ve Zonguldak'a giriş ve çıkışların yasaklanması uygulaması ile ilgili Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Öznur Güneş'e konuştu.

Uygulamanın sürece çok katkısı olacağını belirten Vali Bektaş, sosyal mesafe ve sokağa çıkmama konusunda vatandaşları tekrar uyardı. Yapılan uygulamalara uymayanlara cezai işlem uygulayacaklarını belirten Vali Bektaş "Her birine ceza kesme hakkımız doğdu. Bu hakkımızı, bu görevimizi sonuna kadar kullanacağız" dedi.

"ARTIK BU İŞİN ŞAKASININ OLMADIĞINI İNSANLAR İNŞALLAH ANLAMIŞLARDIR"

Zonguldak Valisi Bektaş, bu uygulama ile işlerin daha kolay olacağını belirterek şöyle konuştu; "Yola çıkmışların geri dönüşleriyle ilgili bir tolerans gösterdik. Yarın onu da göstermeyeceğiz. 20 yaş altı vatandaşlarımız da sokağa çıkmayacak. Sokakta iki kişi yan yana gezemeyecek. Arada 1.5 metre mesafe olacak. Mesafeyi koruyamadığınızda ve kalabalık oluştuğunda müdahale edeceğiz. Her birine ceza kesme hakkımız doğdu. Bu hakkımızı, bu görevimizi sonuna kadar kullanacağız. Artık bu işin şakasının olmadığını insanlar inşallah anlamışlardır. İşimiz çok daha kolay olacak, vatandaşımızın biraz daha evde kalması için daha iyi bir ortam doğduğunu düşünüyoruz."

"VAKA SAYILARIMIZIN DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ"

Vali Bektaş, Cumhurbaşkanının uygulamasının Corona Virüs önlemleri kapsamında sürece katkısı olduğunu belirterek "Bu sürece kesinlikle katkısı olacak, İstanbul'a giriş ve çıkışın yasaklanması çok önemli. Artık kendi başımıza kalacağız, kendi içimizde izolasyonu sağlayacağız. Vaka sayıları normale döndüğünde bir miktar düşmesini bekliyoruz. Daha çok sorunlarla karşılaşacağız, ama biz elimizden geleni yapıyoruz" dedi.