Bu durum özgüven düşürebilir ve saçlarda kirli bir görüntü olmasına neden olabilir. Saçların yağlanmasında etkili birçok neden vardır. Özellikle saçları sık yıkamak ya da çok seyrek yıkamak, stres ve hava kirliliği gibi başlıca etkenler, saç karakteri için önemli unsurlardır. Birçok kişi, yağlı saçlar ile nasıl mücadele edeceğini merak etmektedir. Yağlı saç tipleri için özel olarak geliştirilmiş şampuan ve saç bakım ürünlerini kullanmak, saçların yağlanmasını engellemek için etkili yöntemler arasındadır fakat öncelikle saç yağlanmasının nedenleri doğru şekilde tespit edilmelidir.

Saç Yağlanmasının Başlıca Nedenleri

Saç yağlanmasının temel nedeni saç derisinin yağlanmasıdır; deride oluşan yağ saç köklerine nüfuz eder ve böylelikle saç yağlanır. Kıvırcık saçlar düz saçlara kıyasla daha az yağlanır çünkü saç derisindeki yağ, saç teline daha zor ve az ulaşır. Saç derisinin yağlanmasının başlıca nedenlerinden bir tanesi, beslenme alışkanlığıdır. Çok yağlı, tuzlu ve şekerli beslenildiğinde saçlar daha çok yağlanır. Saçları çok sıcak su ile yıkamak ve çok sık yıkamak, saçların normal seyrinden fazla yağlanmasına neden olur. Bu sebeple saçlar ılık su ile ve gün aşırı yıkanmalıdır. Ayrıca saçları sık sık boyamak, fön ve maşa gibi işlemleri sürekli uygulamak da saçları yağlandırır.

Saç Yağlanmasını Önleme Yöntemleri

Saçlardaki yağlanmayı önlemek için beslenme alışkanlığını, saçlara uygulanan şampuan ve bakım ürünlerini ve saç yıkama alışkanlığını değiştirmek gerekir. Daha sebze ve meyve ağırlıklı beslenmek, aşırı yağlı ve tuzlu yiyeceklerden uzak durmak saçlarda gözle görülür bir fark yaratacaktır. Ayrıca kullanılan şampuan ve saç bakım ürünlerini saç tipine göre doğru şekilde belirlemek, saç kalitesini büyük oranda artırır ve saçların yağlanmasını önler.

Yağlı Saçlar İçin Doğru Şampuan Tercihi

Yağlı saçlarda en çok görülen unsurlardan bir tanesi saç dökülmesidir. Gücünü ve canlılığını kaybeden saçlar zamanla dökülmeye başlar. Bu nedenle yağlı saçlara yönelik geliştirilmiş dökülme karşıtı şampuan kullanmak, saç sağlığını büyük oranda geliştirir ve güçlü saçlara sahip olunmasını sağlar. Bioxcin Klasik Yağlı Saçlar İçin Şampuan, saç dökülmesine karşı oluşturulduğu bitkisel formülü ile saçların hacim kazanmasına ve fazla yağdan arınmasına yardımcı olur. Saç köklerinin güçlenmesini ve ferahlamasını destekler.