Bu gibi durumlarda da yağ enjeksiyonu işlemi ön plana çıkar.

Yağların vücuttan hızlı bir şekilde atılmasını sağlayan bu işlem estetik operasyon olsa da insan sağlığı açısından da son derece önemlidir.

Vücudun daha dinç ve orantılı görünmesi konusunda en etkili yöntemler arasında yer alırlar. Vücutta bulunan fazla yağ bir süre sonra vücudun daha çok zarar görmesine sebep olur.

Bu işlem yapılırken dikkat edilmesi gereken de pek çok konu vardır. Bu sebeple alanında uzman olan ve güvenilir kliniklerde bu gibi işlemleri yaptırmanız gerekir.

Yağ Enjeksiyonunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Yağlarını aldırmak isteyen kişilerin bazı konularda dikkatli olması gerekir. Vücut yapısını koruyarak bir yandan da fit görünüm elde etmek isteyen kişilerin enjeksiyonda şu gibi durumlara dikkat etmesi gerekir;

  • İşlem esnasında fazla yağ bulunan bölgeler belirlenir ve bu bölgeler temizlenir.
  • Bu işlem yapılırken popo dikleştirme gibi ekstra işlemler de yapılabilir.
  • İşlem sonrası vücutta yüksek miktarda ödem olacağı için bol su tüketmek önemlidir.
  • İdrar ve terleme yolu ile kalan diğer küçük yağ tabakaları da vücuttan atılmış olur.
  • Belirli bir süre istirahat ettikten sonra gündelik yaşama dönülebilir.

Bu gibi konulara dikkat edildiği zaman herhangi bir sorun söz konusu olmadan fazla yağlardan ve bölgesel yağlanmadan kurtulmanız mümkün olur.

Yağ Enjeksiyonu Nasıl Yapılır?

Enjeksiyon yöntemi ile fazla yağlarını aldırmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konulardan bir diğeri de ne şekilde yapıldığı konusudur. İlk olarak alanında uzman olan hekim, vücut incelemesi yaparak, hangi bölgenin yağ tabakasının kalın olduğunu inceler. Özellikle, bacak estetiğin de bu uygulamadan yararlanılabilir.

Vücuda uygulanan bölgesel anestezi ile ağrısız bir şekilde işlemi tamamlama şansı söz konusu olur. Yağların vücut dışına kesi yöntemi ile alınmasını sağlar. Aynı zamanda yağların ufak parçalara gelmesine de yardımcı olduğu için işlem sonrası da yağ atılımı devam eder.

Yağ Enjeksiyonu Ne İşe Yarar?

Yağların vücut dışına enjeksiyon ile atılması sonucu pek çok fayda durumu meydana gelir. Ortalama yüzde 30 ile 70 arasında bir kalıcılık durumu söz konusudur. Fakat bu durum kişinin yaşam tarzına bağlı olarak da değişiklik gösterir. Enjeksiyonun şu gibi faydaları vardır;

  • Vücudun daha orantılı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.
  • Vücut hatlarının belirgin bir hal almasını sağlar.
  • Kişinin olduğundan daha ince ve dikkat çeken bir görünüm elde etmesini sağlar.
  • Vücutta yağ tabakası azaldığı için çok daha sağlıklı bir vücut yapısı meydana gelir.

Bu gibi pek çok etkisi söz konusudur. En doğru şekilde yapıldığı zaman işlem sonrası hızlı bir iyileşme süreci meydana gelir.

Yağ Enjeksiyonu Geçici Bir İşlem Mi?

Bazı kişilerde kalıcı olan bu işlemler bazı kişilerde ise geçicidir. Bu kişinin işlem sonrası beslenme ve yaşam koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Bu sebeple de dikkatli davranarak, işlem sonrası beslenme düzeni edinmek gerekir. Genel anlamda yüzde 30 ila 70 arasında bir kalıcılık istatistiği mevcuttur. Yağ enjeksiyon işlemi yapıldıktan sonra belirli bir süre dikkatli beslenmeye dikkat etmeniz gerekir.

Enjeksiyon sonrası vücudun toparlanması tamamlandıktan sonra kişi gündelik hayatına geri dönebilir. Daha sonrasında işlem sonrası ödemi vücuttan atmak adına ödem sökücü içeceklerin tüketimi önemlidir.

Vanity Estetik'in web sitesini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.