Bununla birlikte gelişen teknoloji ile birlikte Tarım ve Orman bakanlığı yeni uygulamaları devreye sokmaktadır. Sahipli hayvanlara mikroçip uygulaması başladı. Bu uygulamayla hayvanların sokağa terk edilmelerinin önüne geçilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, köpek sahipleri 1 Ocak 2021, kedi ve gelincik sahipleri ise 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kimliklendirme işlemini yaparak bakanlığa bildirecek.

Mikroçip

Mikroçipler boyut olarak bir pirinç tanesi kadar küçük fakat işlevi çok büyük bir cihazdır. Mikroçipler veteriner hekim tarafından evcil hayvanınıza deri altında yerleştirilerek her zaman takibi ve gözlenmesi kontrol altında olacaktır. Yapılan işlemin kolaylığı sayesinde dostunuz hiçbir acı veya özel bir işlem yakılmadan kolaylıkla mikroçip yerleştirme işlemi yapılacaktır.

Mikroçip Takılma Nedenleri?

Evcil hayvanlarımız bulunduğu bölgenin dışında uzaklarda aldıkları harika kokular, renkli ve keşfedilesi şeylerle dolu dünya çoğu zaman hayvanların güvende oldukları, karınlarının doydukları yuvalarından uzaklaşmasına sebep olmaktadır. Bunun yanı sıra hiç istenmediği halde çalınma vakaları ise her geçen gün artmaktadır. Mikroçip'in en büyük amacı böylesi durumlarda evcil hayvanlar ve sahipleri için kurtarıcı olarak görülebilir. En azından hayvanınız kaybolduğu takdirde geri döneceği umudunu yitirmemeniz için bir sebeptir. Bu gibi artı durumları mikroçip kullanımı ile kolaylıkla çözüme ulaştıracaksınız.

Mikroçip Özellikleri Nelerdir?

Mikroçip işlemi çok basittir acı ve sancı oluşumu olmaz.

Yapılan işlem prosedür çok basittir ve ameliyatlardaki gibi anestezi gerektirmez. Aşılamaya benzer bir işlemdir. Veteriner hekiminiz pirinç tanesi büyüklüğündeki çipi enjektör aracılığıyla çip takılacak hayvanın deri altına yerleştirir.

Mikroçip kalıcıdır, Mikroçip bir kez deri altına yerleştirildikten sonra yenilenme işlemi gerektirmez. Evcil hayvanınız kaybolduğu takdirde sokak hayvanları bakımevlerinin ve veteriner kliniklerinin tarama yaparak bulabilecekleri kalıcı bir numarası olacaktır. Bu numara sayesinde sistemde iletişim bilgilerinize dolayısıyla size ulaşılacaktır.

Mikroçip evcil hayvanınızın yuvasına dönebilmesi için en önemli şansı oluşturmaktadır. Mikroçip işlemi olmadığı zamanlarda eğer hayvan dostunuz kayboldu ve birileri onu bulduysa; onu bulanların size ulaşması için yapabilecekleri fazla şey yoktu, birazda bulan kişinin vicdanına kalmıştı size bilgi verip vermemek, fakat üzerinde mikroçip varsa, veteriner kliniklerinin ya da hayvan bakımevlerinin yapacağı öncelikli işlem mikroçip numarasından size ulaşmaktır.

Mikroçip Fiyatları Ne kadar?

Mikroçipler'in evcil hayvanınıza yerleştirilme işlemi veteriner hekimler tarafından yapılmaktadır. Bu işlem ücreti 200 - 300 TL arasında değişmektedir.

Veteriner Klinik Malzemeleri

Spanç, Steril Eldiven

Muayene eldiveni, cerrahi maske, intraket, flaster, bistüri, cerrahi iplik, pet yakalığı, köpek yakalığı ve benzeri bir çok klinik malzemelerini VeterinerMalzeme.com'da bulabilirsiniz.

Seçkim Medikal Şirketler Grubu Yapmış olduğu iş faaliyetleri adından fazlaca söz ettiriyor. Medikal alanında her zaman büyümeyi ve kaliteyi benimsemiş olan Seçkim Medikal Şirketler Grubu 15 Mart'da "hayvan haklarına farkındalık" temalı "Diamond of Turkey Awards" da yılın en iyi veteriner medikal ürünleri markası ödülünü aldıktan sonra basın mensuplarına konuşan Seçkim Medikal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan Kuyucu "2000 yılında kurulan Seçkim Medikal; daha sonra grup şirketlerine Tules Medikal ve Ak-yel Medikal şirketlerini ekledikten sonra sosyal sorumluluk ve hayvan sağlığına hizmet etmek amacı ile Veteriner Hekimlere özel bu alan da Türkiyenin ilk ve en büyük e-ticaret sitesini kurdu. Grup şirketlerimizin içerisine hayvan sağlığını düşünerek, sosyal sorumluluk bilinci ile proje geliştirmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bugün burada hayvan haklarına farkındalık temalı bu ödülü tüm hayvan severler ve çalışma arkadaşlarım adına alıyorum." dedi.