Zonguldak'ta yayın yapan İmza Gazetesi'nin internet sitesinde, İstiklal Marşımızın yazarı, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy hakkında ağır bir yazı kaleme alındı. 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabülü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinliklerin olduğu bir dönemde böyle bir yazının yayınlanması manidar bulundu.

İşte, "Şair M.Akif Ersoy sanıldığı kadar masum mu?" başlıklı o yazı:

"Cennet Mekan Sultan 2. Abdülhamid Han 1909 yılında İngiliz-Yahudi güdümlü İttihat Terakki Partisi tarafından bir darbe ile tahtan indirildikten sonra Osmanlı Devletinin sahip olduğu toprak 6 milyon kilometrekare idi. Ülkeyi İngiliz-Yahudi oyuncağı olan İttihat Terakki üyesi darbeci paşalar yönetiyordu. Bu kabiliyetsiz gafil paşalar yüzünden 9 senede 5 milyon kilometrekare toprak kaybedildi. Yaklaşık olarak 2.5 milyon insanımız öldürüldü. Zulümler, işkenceler, tecavüzler, akla gelebilecek her şey bu milletin başına getirildi. Bu olayların müsebbibi Abdülhamid Han'ı tahtan indiren İttihat Terakki idi. Bu partinin en sadık en önde gelen üyelerinden biri de Şair Mehmet Akif Ersoy beydi. İslam şairi olarak bilinen M. Akif Ersoy aslında bir islam şairi olmadığı aşağıda göreceksiniz: Bir islam halifesine zındık, kafir, baykuş melun kelimelerini denilmeyeceğini her müslüman evladı bilir.

M.Akif Ersoy'un memleketi Arnavutluk'un İttihat Terakki Partisinin ahmaklığının yüzünden kaybedilmesi sonucu birlikte el ele Abdülhamid Han'ı deviren biricik arkadaşları, aynı yolun yolcusu olan Cemal, Talat ve Enver Paşalar için söylediği şiirinde:

"Üç beyinsiz kafanın derdine, üç milyon halk

Bak nasıl doğranıyor? Kalk, baba, kabrinden kalk" diye veryansın ediyor. Ama iş işten çoktan geçmişti. 33 sene boyunca tek karış toprak vermeyen Abdülhamid Han artık yoktu.

1966 baskılı SAFAHAT isimli kitabında diyor ki:

"Ortalık şöyle fena böyle müzebzep işler,

Ah o Yıldızdaki baykuş ölüvermezse eğer" (s. 402)

"Çoktan beridir vardı benim bir derdim,

Gideyim zalimi ikaz edeyim isterdim.

Kafes ardında hanımlar gibi saklıydı Hamid,

Al-i Osmandan bu korkaklık edilmezdi ümid." (s. 415)

"Ah efendim o ne hayvan o nasıl merkepti." (s. 421)

"Ah efendim o herif yok mu kızıl kafirdi." (s 422)

İstibdat isimli şiirinde Halife-i müslimine diyor ki:

"Düşürdün milletin en kahraman evladını ye'se,

Ne mel'unsun ki rahmetler okuttun ruh-i İblis'e."

İçinde nasıl bir kin ve nefret varki iblisin ruhuna rahmetler okuyor. Pes doğrusu..

Peki M. Akif Ersoy'un Allah'a olan isyan şiirine ne demeli:

"Nur istiyoruz, sen bize yangın gönderiyorsun,

Yandık diyoruz boğmaya kan gönderiyorsun,

Mademki ey adl-i ilahi, yakacaktın,

Yaksaydın ya melunları, tuttun bizi yaktın."

"Ey bunca zamandır bizi tedib eden Allah,

Ey alemi islamı ezen, inleten Allah"

  1. Akif Ersoy Abdülhamid Han'a olan düşmanlığından asla pişman olmamıştır.

Ayrıca M.Akif Ersoy ve İslamiyetin bütün kutsalına saldıran Mustafa İslamoğlu'nun da beğenip sevdiği bir İngiliz ajanı olduğu resmi delili olan dinde reformist hareketin başına geçen Mason Cemalledin Afgani'yi övücü şiirine ne demeli.

Bu yazılara inanmak belki biraz zor gelebilir ama Safahatı alıp okuyabilirsiniz. Ama yeter ki objektif bir şekilde okuyun.

Yazar: Serdengeçti"