Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz; Balık yasağının ardından sezonun ilk avına çıkacak olan balıkçılara "Kurallar çerçevesinde avlanın ekmek teknenizin kıymetini bilin" dedi.

Kozlu balıkçı barınaklarından gelen şikayetleri dile getiren Vali Tutulmaz; "Devlet balıkçı Barınağını gerçek balık tutanlar için yaptı. Barınaklar keyif yapma yeri değil tekne ve av tamiri için yapıldı diyerek keyfi ve amacı dışında kullanıma kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi'nin balık sezonu açılış programına katıldı. Balık sezonu açılış töreninde konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, " Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili ve deniz ürünlerinden yeterince faydalanamıyoruz. Deniz ürünlerinden yeterince faydalanamamızın tek nedeni yasalar ve kurallar çerçevesinde avlanılmamasından kaynaklanıyor. Sizler ilimizin balıkçıları olarak yasalar ve kurallar çerçevesinde avlanınki ekmek teknenize sahip çıkın. Sizlere bol, bereketli ve bol kazançlı bir balık sezonu diliyorum" dedi.

VALİ TUTULMAZ; BARINAKLAR KEYİF YERİ DEĞİ

Kozlu balıkçı barınaklarından gelen şikayetleri de dile getiren vali Mustafa Tutulmaz; Balıkçı barınağının amacı dışında kullanıldığı yönünde çok şikayet alıyorum. Devlet balıkçı barınaklarını gerçek balıkçıların ihtiyaçlarının giderilmesi, av ve teknelerin tamiratının yapmaları için yapıyor. Balıkçı barınakları keyif ve amacı dışında kullanma yeri değildir. Yasalar ve kurallar çerçevesinde hareket eden bir Vali olarak buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bundan sonraki yaptırımlar için hiç kimse kusura bakmasın. Keyif yapmak ve amacı dışında kullanmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Kozlu ilçe müftüsünün okuduğu kur-anı Kerim'in ardından balıkçıların bol, bereketli ve bol kazançlı bir yıl geçirmeleri dileğinde bulunuldu. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Balıkçı Barınağında ki balıkçılarla konuştuktan sonra kozlu sahili nde kısa tekne turu yaptı.
Yeni balık av sezonu açılışına gelen davetlilere etli pilav ve tatlı ikram edildi.