Milli mücadelenin önderi, yurdumuzun kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ebediyete intikalinin 82. yılında özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz.
ATATÜR; tüm yaşamını milletimize adamış, aziz milletimizi ve vatanımızı, eşsiz komutanlık vasfı, üstün sevk ve idare yeteneği ile yok olmaktan kurtarmış, milli bir kahramandır.
ATATÜRK; yok edilmek istenen bir milleti önderliği ile ayağa kaldırmış, tüm imkansızlıklara rağmen zaferle taçlandırılan Kurtuluş Mücadelesi sonucunda özgür, bağımsız ve sağlam temeller üzerinde yeni bir devlet kurmuş, milletimize aydınlık bir gelecek armağan ederek çağdaş dünyanın yolunu açmıştır.
ATATÜRK; üstün liderlik vasfı, engin öngörü ve sezme yeteneği, hoşgörülü ve barışçıl tutumu ile çağa damgasını vurmuş, diğer ülkelere örnek olmuş, övgüyle bahsedilen, iz bırakan, takip edilen ve saygı duyulan bir lider olmuştur.
Büyük ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 82. yılında, bizlere düşen görev: büyük fedakarlıklarla kurduğu Türkiye Cumhuriyetini çok çalışarak birlik ve beraberlik içerisinde korumak, yükseltmek; hatırası, eserleri ve ideallerine sahip çıkmaktır.
Büyük Türkiye Cumhuriyeti, güçlü bir devlet olarak ATATÜRK'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın azim ve kararlılığı ile çalışmalarına devam etmektedir. Aziz milletimiz, ATA'sının milleti ile birlikte kurduğu ve emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyacak, kollayacak, gözetecek, gelecek nesillere aktaracak, yaşatacak, ATATÜRK milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü aramızdan ayrılışının 82. yılında bir kez daha özlem ve saygıyla anıyoruz.