Gazi Ortaokulu okul aile birliği başkanı Dilek Demirel, beraberinde öğrenci velileriyle birlikte bugün Vali Erdoğan Bektaş ile makamında görüştüler.

Görüşmeyi değerlendiren Gazi Ortaokulu okul aile birliği başkanı Dilek Demirel, Vali Erdoğan Bektaş' a okul aile birliği adına teşekkür etti. Ayrıca milletvekillerine ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a da bu konuda çok teşekkür ettiğini ifade eden Dilek Demirel, "Vali Erdoğan Bektaş, bize "1 Haziran'dan itibaren okul sizindir" dedi Bundan dolayı çok büyük bir memnuniyet içerisindeyiz ifadesini kullandı.
Dilek Demirel yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Öncelikle biliyorsunuz vekillerimizin ve belediye başkanımızın da açıklamalarında Vali Bey'in okul aile birliği ile bir görüşme talebi olduğunu iletmişlerdi. Geçtiğimiz hafta hem benim hem de sayın valimizin şehir dışında olmasından dolayı görüşmemiz bu haftaya kalmıştı. Geçen zamanı biraz değerlendirdik konuştuk, neler yaptık neler yaşadık karşılıklı üzüntülerimizi dile getirdik. Çünkü yaşanan süreçten dolayı kendisi de üzülmüştü çocuklarımızın yaşadığı süreçten dolayı kendiside biz de aynı şekilde üzüntülerimizi dile getirdik.

YAYLA TEKLİ EĞİTİME GEÇECEK, ÖĞRENCİLER GAZİYE GELECEK

Zonguldak'ta şu an okullar arasında bir çalışma gündemde, ortaokullar ve ilkokullar bir arada olan okullarımız var. Bunları ayırma yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Biz Zonguldak'ta ilk aldığımız karara göre Gazi Ortaokulu'nu ilkokulu yapmayı düşünmüştük ama yaşadığımız süreç bize gösterdi ki Zonguldak merkez'de Gazi Ortaokulu'nun Gazi olarak devam etmesi gerektiği yönünde bir karara vardığını dile getirdi yalnız şöyle bir cümle kullandı "arkadaşlar okulunuz sayı olarak 800-900 öğrenci kaldırabilecek. Bu sebeple Yayla'nın ikili öğretim gördüğünü biliyoruz hepimiz, oradaki öğrencilerimizin bazılarını da aşağıya sizin okulunuza alacağız ve sizin okul sayınızı yükselteceğiz. Bu sebeple de Yayla Ortaokulu ikili eğitim'den tekli eğitime geçecek bu da ne zaman olacak Haziran 1 itibariyle siz Gazi Ortaokulu olarak ve Yayla'dan gelecek yeni öğrencilerle okulunuzda eğitim-öğretime başlayacaksınız. Tarihin bu sürece itelenmesi de şu an içinde bulunduğumuz biliyorsunuz coronavirüs tehlikesi var şehrimizde olsun Türkiye'de olsun bu sebeple okulları ne zaman açılacak, henüz belli değil belki haziran'a kadar tatil uzayabilecek ama karneler alındıktan sonra biz okulumuzda Gazi Ortaokulu olarak eğitim-öğretime başlayacağız. Çocuklarımıza ve bizlere bu müjdeli haberi verdiği için başta Sayın valimiz milletvekillerimiz sayın belediye başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Hakkımız olanı bize verdiler sağ olsunlar çocuklarımız henüz haberi öğrenmediler bu akşam onlarda öğrenecekler eminim ki hepsi çok mutlu olacaklar" dedi.

ogrencilerin-eylemi-14uncu-gununde
Öğrencilerin eylemi 14'üncü gününde

sokakta-eylem-yapan-ogrencilerin-sorunu-mecliste
Sokakta eylem yapan öğrencilerin sorunu Mecliste

once-eylem-sonra-corba-vali-amca-okulumu-alma
Önce eylem sonra çorba: 'Vali amca okulumu alma'


gazinin-ogrencileri-gazipasada-eylem-yapti
Gazi'nin öğrencileri Gazipaşa'da eylem yaptı