Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Karaelmas Gazeteciler Cemiyetinin Kuruluş yıl dönümünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, vaka sayılarında bir azalma olduğunu ve dördüncü sıraya kadar gerilediklerini söyleyerek, aşılama oranında ise 9'uncu sıralarda olduklarını açıkladı. Vali Tutulmaz ayrıca okullarda karantina sayılarının azaldığını belirtti.

VAKA SAYILARINDA GERİLEDİK

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, vaka sayılarında gerileme olduğuna dikkat çekerek; "2 hafta önce biz en fazlaydık.2 haftadır geriledik. Geçen hafta ikinci konumdaydık bu hafta olumsuzlukta dördüncü konumdayız. Şuanda aşağı doğru bir eğilim devam ediyor. Vaka sayılarında azalma var. Bu azalmanın aşağılara doğru ineceğine Ümit ediyoruz" dedi.

AŞILANMADA DOKUZUNCU SIRADAYIZ

Birinci ve ikinci doz aşılarda, Türkiye'de 9'uncu sırada olan illet arasında olduklarını ifade eden Vali Tutulmaz, "Birinci ve ikinci doz aşılmada 9'uncu sıradayız. Bu hafta ki çalışmalarla 8'inci sıraya ineceğiz. Aşılamada bir sıkıntımız gözükmüyor. Ülke bazına baktığımız zaman iyi olan illerdeyiz. Ama rakamlarda biraz sıkıntımız var. Bunda da biraz sevindirici durumlar var" dedi.

OKULLARDA KARANTİNA SAYILARIMIZ AZALDI

Vali Mustafa Tutulmaz, Okullardaki karantina sayılarında azalma olduğunu söyleyerek, "Okullarda ki karantina sayılarımız çok azaldı. Okullar açıldıktan sonra 10 15 gün bir artış göstermişti. Şuanda azaldı. Normale dönmeye başladık. İlimiz deki yoğun bakımlarda bir sıkıntı yok. Ama biz istiyoruz ki bir kişi bile olmasın orada. Şuanda yoğun bakımlarda servislerde sıkıntı yok"diye konuştu.