Zonguldak İl Müftü Yardımcısı Kemal Türksoy, Uzunmehmet Camii'nde yakın zamanda başlayacak ücretli otopark uygulaması ile ilgili açıklama yaptı.

Uzunmehmet Camii'ne namaz kılmak için gelenlere otoparkın ücretsiz olacağını belirten Müftü Yardımcısı Türksoy "Namaz dışında aracını bırakanlara ücretli olacak, bu da güzel bir uygulama" dedi.

Kemal Türksoy'un otopark açıklaması şöyle:
"Uzunmehmet camimiz Zonguldak'ın dini yaşamına çok büyük katkılar yapmıştır. Zonguldak'ta camiler vardı ancak Uzunmehmet Cami gibi ulu cami hüviyetinde, cuma cami hüviyetinde camimiz yoktu. Bir boşluğu doldurdu, emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Biz kendi imkanlarımızla Zonguldak olarak bu camiyi yapamazdık, devletimiz böyle bir uygulamayı ve ikramı bize lütfetti. Biz minnettarız, Zonguldak Cumhuriyetin ilk vilayetlerinden biri. O günden bugüne yerin 500 metre altında ekmeğini zor şartlar altında ekmeğini kazanan halkımız var. Böyle bir halkın böyle bir camiye çoluk çocuğuyla gidebilmesi çok güzel bir şey. Zonguldak emeği olarak devletimiz bize bunu lütfetti.
Camide ibadet saatlerimiz bellidir, o saatlerin evvelinde ve ahirinde ücret söz konusu olmayacak. Sadece namaz saatleri dışında ücretli olacak, burada suistimali önlemek istiyorlar.
Bazı vatandaşlar otopark ücreti vermemek için araçlarına bırakıyorlar çarşıya iniyorlar. Otopark ücretli olduğunda vatandaş ne kadar aracini bırakırsa bıraksın. Düşüncesinden kaynaklanıyor Bu da gayet güzel bir düşünce."