Zonguldak'a hiçbir şey yapılmıyor' eleştirileri için Başkan Alan şunları söyledi;" Uzun Mehmet Camii yanındaki alan Sayın Cumhurbaşkanımızın Zonguldak'ımıza vurduğu mühür gibi. Karadeniz'in incisi durumunda. Muazzam bir yapıt. Belki de eşi benzeri yok. 43 yaşındayım. 10 yıldır siyaseti sıkı takip ediyorum. İlimizin bu adar hizmet aldığı bir dönemi hatırlamıyorum. Belediye anlamında değil, tüm alanlarda söylüyorum. Tüneller, Filyos Limanı vb.
Ereğli Devrek yolu için Bakanımız söz verdi. Burada emek var. Ankara'da sonuna kadar takip edip istiyoruz. 540 milyar metreküp doğalgaz müjdesini verdi Cumhurbaşkanımız. İlk borular mavi sularla buluştu. Bunları konuşmak yerine asparagas işlerle uğraşıyoruz. Sahil Projesi, engelsiz yaşam merkezi, reaklasyon alanı vb. Biz Cumhurbaşkanımızın yolunda eserler yapıyoruz. Bunları belediyenin bütçesi ile değil iktidarımızın gücü ile yapıyoruz. Artık şehrimiz büyüsün"dedi.
YAVUZ ERKMEN'E CEVAP VERMESİ GEREK ZEKİ TOSUN'DUR
Uzun Mehmet'i Anma ve Zonguldak'ın Düşman İşgalinden Kurtuluuş Günü'nde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in mesajının okunmamasını siyasi nezaketsizlik olarak yorumlayan Yavuz Erkmen'e cevap veren Alan; "Ne yazık ki İl Başkanımız Yavuz Erkmen'e cevap vermesi gereken İl Başkanımız Zeki Tosun dur. Ne yazık ki bunlara hep biz cevap vermek zorunda kalıyoruz. İki gündür bununla ilgili bir cevap verilmedi. Belediye olarak törenle ilgili biz görevdeydik. Tüm siyasi parti olduğu gibi Yavuz Beye de davetiye gönderdik. Tam bilemiyorum ama Yavuz bey daveti genel Merkezi atmış olabilir. Tören alanına geçerken Yavuz Bey bana mesaj attı. Mesajda Meral Akşenir'in kutlama mesajını görünce 'bende teşekkür ederim' dedim.
Sayın Yavuz Erkmen'e saygım sonsuz severim. Kendisi Valilik yaptığı dönemde böyle bir oaly yaşanmış mı? Eğer yaşlanırsa bir muhalefet partisinde biri çıkıp siyasi nezaketsizlik dese kendi nasıl algılar?"diyorum, bırakıyorum. Bunu Sayın İl Başkanımızın cevap vermesi daha doğru olur"dedi.
SP İl Başkanı Burak Erol'un kendisine yönelik sokak siyaseti yaptığı ve kitap okuması gerektiği söylemine değinen Alan; "Görüşleri için teşekkür ediyorum" demekle yetindi.