Ünlü sanatçı Haluk Levent, maden ocağında kazada yaralanan ve ağaçtan düştü diyerek yıkanan Hüseyin Baş ve ailesine Zonguldak Ahbap aracılığıyla yardım edecek.

Kazada kaburga kemikleri kırılan, başında ve vücudunda yaralar bulunan Hüseyin Baş, çalışamayacak durumda. Maddi sıkıntıya düşen Baş'ın yakınları twitter üzerinden Haluk Levent'e ulaştı.

Haluk Levent, Zonguldak Ahbap Platformu'na çağrıda bulundu. Çaresiz madenci Baş'ın evinde tadilat yapılacak ve maddi yardım yapılacak.

Madenci Baş'ın yeğeninin paylaşımı şöyle;

Kaçak ocakta göçükte kalan, hastaneye götürüldüğünde ağaçtan düştü denilen amcama .hukuki destek var ama artık amcam çalışabilecek durumda değil, evlerinin tadilata ihtiyacı var. Sevginizle yapacağınız yardımlarınızı bekliyoruz abi.

OLAY ŞÖYLEYDİ

Zongulda'ta 25 Ekim günü Asma Mahallesi'nde bulunan ruhsatız işletilen kaçak maden ocağında çalışan Hüseyin Baş, iddiaya göre meydana gelen göçükte ağır yaralandı. Kaburgaları kırılan, başında ve vücudunun birçok yerinde yaralar meydana gelen Hüseyin Baş, ocak sahibi ve diğer işçiler tarafından hastaneye götürülmek yerine yaklaşık 1 kilometrelik ormanlık alandan taşınarak evine götürüldü. Kapıyı açan Gülhan Baş, eşini kanlar içinde görünce şoke olurken içeri giren ocak sahipleri, Baş'ın vücudundaki kömür tozlarını sildi. Ardından kendi araçlarıyla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdükleri Baş'ın ağaçtan düştüğünü söyleyen ocak sahibi D.A., hastaneden ayrıldı. Hayati tehlikesi bulunan Baş, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırıldı. Kaburgalarında kırık, iç organlarında ezilme ile kanama ve vücudunun birçok noktasında yaralar meydana gelen Baş, yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor.