Tıbbi cihaz ihtiyaçlarının ülke içinde giderilerek tasarruf sağlanmasını amaçlayan karar hakkında açıklamada bulunan BEÜ yönetimi, söz konusu kararın akademik personelleri proje üretmek konusunda teşvik edeceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığının da desteklediği söz konusu proje hakkında konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, tıbbi cihazların genel olarak yurt dışından temin edildiğini, bunun da ciddi bir maliyete yol açtığını ifade etti. Ancak böylesi bir destekle ihtiyaç duyulan tıbbi cihazların ülke içinde üretilebilir hale getirilebileceğine dikkat çeken Rektör Özölçer, ayrıca yeni ve yaratıcı fikirlerin de hayata geçirilebileceğinin altını çizdi. Proje destek koşullarının oldukça esnek olduğunu hatırlatan Özölçer, başvuru için herhangi bir zaman sınırının olmadığını, isteyenlerin yıl boyunca başvuruda bulunabileceğini belirtti.

'KAMU-ÖZEL SEKTÖR İŞBİRLİĞİ ARTABİLİR'

Rektör Prof. Dr. Özölçer güdümlü proje fikirlerine önem verdiklerini söyleyerek, "Tıbbi cihaz geliştirmeye yönelik projeler konusunda akademik personellerimiz bağımsız başvuruda bulunabilir. Ancak çok disiplinli çalışmaları önemseyen Üniversitemiz bu konuda da üniversite- kamu ve özel sektör işbirliğini desteklemektedir" dedi. Projelere verilecek bütçe desteği hakkında da konuşan Özölçer, akademisyenlerimizin bağımsız olarak başvurması halinde tamamen destekleneceğini, kamu kuruluşu ya da özel sektör işbirliği ile başvurması halinde ise desteğin bir kısmının üniversiteden bir kısmının da işbirlikçi kuruluştan karşılanacağını açıkladı. Özölçer, ayrıca böylesi bir desteğin tıbbi cihaz teknolojisindeki ilerlemelere katkı sağlayacağını ve meyvelerinin 2-3 yıl gibi kısa bir sürede toplanacağını belirtti.