Zonguldak Merkeze bağlı Karaman Beldesi'nde il Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerinin düzenlediği tatbikat gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği kaza yapan araçlarda sıkışan vatandaşların kurtarılması, ağacın altında kalan vatandaş için düzenlenen tatbikatta ekiplerin zamanla yarışı davetlilerden takdir topladı.

Düzenlenen tatbikat etkinliğine, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, il Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, AFAD İl müdürü Ahmet Güngör, Kızılay Şube başkanı Aydın Ergenç, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner katıldı.

Sağlık, UMKE, AFAD ve Jandarma Asayiş Komando ekipleri, Ormanlık alana uçan otomobilin içindeki yaraları kurtarma çalışması başlattı. Senaryo gereği aynı anda ormanlık alanda kaybolan ve üç kişinin üzerine ağaç düşmesi sonucu yaralanan şahıslar ekiplerin başarılı operasyonları ile kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

OLUMSUZLUKLAR İÇİN ÖNLEM ALACAĞIZ

Tatbikatın sonunda teşekkür belgeleri takdim edildi. Yapılan tatbikatın başarılı geçtiğini ve emeği geçenlere teşekkür eden Vali Mustafa Tutulmaz, "Ülkemiz maalesef ki afetlerin yoğun olduğu bir coğrafya üzerindedir. Son yıllarda iklim değişiklikleri de bu afetleri arttırıyor. Bunun yanında bulunduğumuz coğrafya her iklim şartında bizi hazırlıklı olmaya itiyor. Gerek bu tür tatbikatlarla gerek diğer acil konularda alacağımız önlemlerle her türlü olumsuzluğa hazır olmamız gerekiyor. Gönül ister ki hiçbir olumsuzluk olmasın. Ancak bu tür olumsuzluklar da zaman zaman olabiliyor. Bu anlamda biz olumsuzlukların olmaması için önlem alacağız. Hasbelkader olduysa da herhangi bir cana mahal olduysa bunu en az da indirmek için nasıl önlemler alacağız buna bakacağız. Aslında bu tatbikatta bunun bir parçasıydı. Doğada gerçeğine yakın bir tatbikat oldu. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.