Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Büyükelçi, BEÜ'de öğrenim gören Türkmen öğrencilerle ilgili istişarelerde bulundu ve üniversite hakkında daha geniş bilgi edindi. Büyükelçi Amanliyev, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile görüşmede Türkmenistanlı öğrencilerin üniversitede eğitim görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Çufalı, başta Türk Cumhuriyetleri'nden gelen öğrenciler olmak üzere, yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. 69 farklı ülkeden öğrenciyi buluşturan üniversitenin çok kültürlü ortamının önemine vurgu yapan Rektör, Üniversitenin kardeş ve komşu ülkelerden gelen uluslararası öğrencilere tüm misafirperverliğiyle her zaman açık olduğunu söyledi.

Türkiye ile Türkmenistan halkının ortak geçmiş ve samimi ilişkilere sahip olduğunu ifade eden Büyükelçi Amanliyev, süreçte emekleri için Rektör Çufalı'ya teşekkür etti. İki ülke ilişkileri ve eğitim faaliyetlerinin ele alındığı görüşmenin sonunda, ziyaret; karşılıklı çeşitli hediyeler ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Rektör ile yapılan görüşmenin ardından Büyükelçi, Türkmen öğrenciler ve BEÜ Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa İnan ile üniversitenin Teras Kafesinde görüşerek, öğrenciler ile sohbet etti ve Üniversite ziyaretini sonlandırdı.